În social network, ca în viata reală, lumea virtuală este plină de capcane la care trebuie să fim atenți toți, indiferent de profesie, statut social sau vârstă.

Internetul a devenit o lume paralelă, foarte bogată în informații unde putem lega noi prietenii sau ne dezvolta afacerile. În social network, ca în viata reală, lumea virtuală este plină de capcane la care trebuie să fim atenți toți, indiferent de profesie, statut social sau vârstă.

Pentru fiii și nepoții noștri, Internetul este cu siguranță un instrument extrem de util pentru documentări școlare, mult diferit de modul nostru de a studia, căutând bibliografii prin biblioteci. Internetul prezintă avantajul indiscutabil de a le oferi tinerilor informații actualizate, fără a se deplasa de acasă. Însă, Internetul prezintă și un foarte mare risc, deoarece în mod cert, tinerii sunt atrași de alte site-uri care pot fi de-a dreptul periculoase.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cele mai încurajatoare citate despre succes Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? Top 4 probleme de organizare în bucătărie și cum să le rezolvi rapid

Intră în responsabilitatea noastră, a adulților, sarcina de a-i tutela protejându-i de pericolele ce pot apărea din legături sau comunicări nedorite stabilite în mediul online.

Foto: asiandelight/ Shutterstock

O primă regulă este aceea de a nu-i lăsa singuri acasă conectați la telefon, tabletă sau computer. Pentru a supraveghea navigarea pe internet a copiilor noștri, avem la dispoziție două sisteme gratuite: Windows Live Family Safety sau SafesSearch pe Google. De asemenea, pentru un control mai sigur există și alte sisteme contra cost.

Trebuie să fim conștienți de numeroasele capcane care există online și pentru noi, adulții. Primul care poate fi amintit este ceea ce poartă denumirea de phishing, sau mai explicit, tentativa frauduloasă de a descoperi și utiliza datele noastre de acces în sistemele bancare.

Cum să eviți burnout-ul explorându-ți pasiunile Tehnici de meditație personalizate: Cum să alegem metoda potrivită în funcție de starea noastră de spirit  2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte

Astfel că se impune să avem o atenție sporită când primim E-mail-uri de la adrese dubioase care ne invită să deschidem oarecare link sau să oferim detalii legate de conturile noastre bancare.

Pentru a ține la distanță astfel de intruși, specialiștii în informatică recomandă câteva reguli de care trebuie să ținem cont pentru a mări siguranța în traficul online:

1. alegeți un password cât mai complex, de cel puțin 8 caractere alternând cifre, litere, semne grafice speciale, simboluri;

2. nu utilizați parole ușor de detectat;

3. evitați toate acele cuvinte care pot oferi informații de caracter personal;

4. nu utilizați în alcătuirea password-ului parte din numele de utilizator sau din adresa de E-mail;

5. utilizați câte un password diferit pentru fiecare account;

Horoscop Aprilie 2023: A doua lună a primăverii ne aduce putere interioară, transformare vindecătoare și iubire 12 sfaturi pentru îngrijirea părului vopsit Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli

6. păstrați password-urile utilizate într-un loc sigur;

7. nu formați password-ul în prezența persoanelor străine;

8. nu transcrieți password-ul pe bilețele lipite de monitor;

9. nu comunicați password-ul folosit altor persoane;

10. modificați password-ul cu regularitate.

Respectarea unor reguli elementare ne asigură o navigare cât mai sigură în lumea virtuală.

Foto homepage: PK Studio/ Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri