26 Iulie 2017 publicat în Social 33 share-uri

Proiectul este initiat de psihologul Adrian Gemanaru, nominalizat la World Autism Festival pentru elaborarea unor terapii de recuperare a copiilor cu autism, dar si cu alte dizabilitati.

Comunicat de presa

Incepand cu sezonul estival 2018, Constanta va fi primul oras din Europa care va avea o plaja special conceputa pentru persoanele cu dizabilitati. Proiectul este initiat de psihologul Adrian Gemanaru, nominalizat la World Autism Festival pentru elaborarea unor terapii de recuperare a copiilor cu autism, dar si cu alte dizabilitati.

Sectorul de plaja din zona Faleza Nord, intins pe o suprafata totala de 22.000 mp si cu o deschidere la mare de 200 metri, este pus la dispozitie de Administratia Bazinala Dobrogea-Litoral pentru activitati terapeutice, organizate de Centrul “Marea Neagra” din Constanta. Parcul terapeutic va cuprinde doua zone de sezlonguri (100 de locuri), doua zone de cearsafuri (1.000 de locuri), rampe de acces, o scena pentru evenimente, gradina senzoriala de relaxare, punct de hidratare, doua locuri de joaca, o zona de stimulare auditiva si una de stimulare vizuala si tactila, o alee senzoriala, un atelier de olarit, scaune mobile plutitoare pentru persoanele cu dizabilitati si un cort de prim ajutor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Celebrul tenorul italian, Alessandro Safina revine pe scena Salii Palatului din Bucuresti cu un concert memorabil! Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park Prestige Orchestra lansează „DREAMS COME TRUE”, un concept de show unic în România



Atelier de olarit si alee senzoriala

Atelierul de olarit este una dintre activitatile terapeutice extrem de utile pentru mobilitatea degetelor si pentru imbunatatirea stabilizarii articulatiilor membrelor superioare. Zona de olarit va fi inconjurata de o alee senzoriala, pe care turistii vor putea merge cu picioarele goale, pe butuci de lemn, rogojina, pietre de rau, scoarta de copac, gazon, boabe de fasole, activitate care sporeste considerabil atentia si satisface nevoia omului de a se contopi cu natura.

Carucioare plutitoare si zone de stimulare auditiva si vizuala

Pentru persoanele cu dificultati locomotorii, organizatorii proiectului vor instala, pe plaja, o rampa de acces dintr-un material special, care le va permite deplasarea cu usurinta. De asemenea, persoanele cu dizabilitati vor beneficia si de 3 carucioare mobile plutitoare, pentru a se bucura de apa marii.

GUINOT se alătură marilor branduri de frumusețe în El Studio Titulescu Sheraton Bucharest Hotel propune brunch-ul de Paște sub conceptul The Art of Gathering Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele”

Copiii care prezinta o serie de dificultati la nivel senzorial, vor beneficia de doua zone speciale: de stimulare auditiva (instrumente muzicale adaptate pentru exterior) si de stimulare vizuala si tactila, care le vor oferi acestora posibilitatea de a experimenta lumea inconjuratoare prin cele trei simturi.

Mai multe detalii pe pagina urmatoare >>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri