La 10 ani de la prima editie Earth Hour, ce a avut loc la Sydney, cea mai mare miscare de mediu din istorie, initiata de WWF, este gata sa uneasca din nou milioane de oameni din intreaga lume.

Intervalul orar ramane acelasi, 20:30 – 21:30, timp in care oameni si constructii emblematice vor stinge lumina, gest-simbol in lupta impotriva schmbarilor climatice. Intr-o perioada in care umanitatea modeleaza schimbarile de pe Pamânt – perioada denumita de cercetatori Antropocen – nu mai este nicio indoiala ca rolul fiecaruia este extrem de important pentru a crea lumea de mâine.

Daruieste naturii energia ta!

Anul acesta mesajul si indemnul WWF pentru comunitatea Earth Hour din România este „Daruieste naturii energia ta”. Ii invitam pe români sa stinga luminile in case si sa petreaca o ora in aer liber, fie la o tura cu bicicleta sau o simpla plimbare simbolica prin oras, impreuna cu prietenii, vecinii, familia, colegii. In loc sa consume energie acasa, sa daruiasca propria energie, sa o investeasca pentru a proteja natura.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Alimentația și somnul sunt aspectele cu cel mai mare impact asupra calității vieții românilor, conform celui mai recent studiu CIPRA FOREO lansează un nou brand anti-îmbătrânire Acestea sunt cele 2 zodii puternic influențate de Eclipsa de Soare de pe 20 aprilie: Au o întâlnire specială cu propriul destin!

„De 10 ani Earth Hour mobilizeaza milioane de oameni ca sa atraga atentia asupra impactului pe care noi oamenii il avem asupra mediului. Am reusit sa cream o miscare globala la care anual participa peste 1,5 miliarde de oameni, insa n-am reusit inca sa generam acel impact dincolo de Ora Pamantului. Degradarea ecosistemelor se intampla intr-un ritm din ce in ce mai accelerat, iar procesul poate fi oprit doar printr-o schimbare radicala a tendintelor de consum si de comportament din partea oamenilor si mult mai putin prin interventii de la nivel inalt, prin reguli si legi noi.

Romanii sting lumina de peste 7 ani si se vede clar o schimbare de comportament in ultimii ani. Au deveit mult mai constienti de valorile naturale din jur, de pericolele la adresa lor si nu ezita sa devina activi de fiecare data cand e nevoie de implicarea lor. Daca reusim sa transformam acest interes dintr-unul reactiv, intr-o atitudine proactiva, cu totii vom avea de castigat”, a declarat Magor Csibi, Director WWF Romania.

Tehnici de meditație personalizate: Cum să alegem metoda potrivită în funcție de starea noastră de spirit  Un nou spectacol legendar marca Lord of the Dance la Sala Palatului din București Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc?

In Bucuresti WWF organizeaza un eveniment in Parcul Izvor, in zona alveolei dinspre Bd. Natiunile Unite, sâmbata, pe 25 martie 2017, incepând cu ora 17:00. Vor avea loc activitati pentru copii prin care acestia pot invata despre natura. Cu mic, cu mare, toata lumea este invitata sa raspunda intrebarii: Ce voi face eu anul acesta pentru a proteja natura?

Pentru ca dorim sa promovam mijloacele de deplasare prietenoase cu natura si benefice pentru organism, de la ora 20.30, pâna la 21:30, bucurestenii pot alege o tura cu bicicleta alaturi de Adevaratii VeloPrieteni pe traseul: Parc Izvor (alveola Natiunile Unite) - str. B.P. Hasdeu – Splaiul Independentei – Stirbei Voda – Berzei – Calea Grivitei – Dacia – Romana – Universitate – Unirii – Splaiul Independentei – Natiunile Unite – Izvor.

Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Stiluri parentale – tipuri, caracteristici si recomandari Bergenbier S.A. lansează Fresh 0.0 Mango și Fructul Pasiunii

Cei fara biciclete sunt invitati sa danseze alaturi de Swing Dance Society Bucuresti, tot de la 20:30, pana la 21:30.

Earth Hour zi de zi

Earth Hour este momentul in care ne putem hotari sa reciclam, sa mergem mai mult pe jos sau cu bicicleta, sa facem dusuri mai scurte, sa trecem la sursele regenerabile de energie sau sa ne schimbam obiceiurile de consum, bazat mai mult pe nevoi decât pe dorinte create artificial prin trucuri de marketing si acordând mai mult loc in cosurile noastre de cumparaturi produselor responsabile - traditionale, ecologice sau certificate FSC, ce atesta provenienta din paduri gestionate responsabil.

Din 2011, Earth Hour a intrat in etapa "Mai mult decat o ora pentru planeta (Beyond the Hour)", in care oamenii de pretutindeni sunt indemnati nu numai sa stinga lumina pentru o ora, ci sa se angajeze in actiuni de mediu in fiecare zi si sa-si schimbe comportamentul pentru a avea un impact mai mic asupra naturii.

Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Nu meriți oameni nepregătiți să te iubească! Alege-te întotdeauna pe tine! Top 10 cele mai frumoase grădini de trandafiri din lume

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri