, 1 Decembrie 2016 publicat în Social 15 share-uri

Campania "Rostul Postului" doreste sa dea rost zilelor de post si provoaca oamenii sa tina post negru o zi si sa doneze contravaloarea meselor din ziua respectiva copiilor care traiesc cu mai putin de cinci lei intr-o zi.

Comunicat de presa

La inceputul Postului Craciunului, Fundatia Hope and Homes for Children a lansat campania “Rostul Postului” prin care doreste sa dea rost zilelor de post si provoaca oamenii sa tina post negru o zi si sa doneze contravaloarea meselor din ziua respectiva copiilor care traiesc cu mai putin de cinci lei intr-o zi. Conceptul creativ al campaniei si site-ul au fost realizate de Cohn & Jansen JWT cu ajutorul celor de la Atelieru, iar ilustratiile de Vali Petridean.

Pana acum s-au alaturat campaniei peste 300 de persoane, vedete, jurnalisti, personalitati publice, dar si oameni obisnuiti care au renuntat la mancare, in mod virtual, iar unii si real, pentru a-i ajuta pe copiii care traiesc in conditii de saracie. Campania a fost initiata de Amalia Enache, jurnalist PRO TV, Dragos Bucurenci, prezentatorul emisiunii ”Supravietuitorul” de la PRO TV si purtator de cuvant al Hope and Homes for Children, stefan Darabus, director regional pentru Europa Centrala si de Sud al Hope and Homes for Children si Magor Csibi, director de program WWF Romania, iar lor li s-au alaturat actrita Oana Pellea, Corina Caragea, prezentatoarea stirilor din Sport de la PRO TV, Vladimir Draghia, muzicianul Zoli Toth, actorul Marius Manole, antrenoarea Cori Gramescu, Raluca Arvat, prezentatoare Telejurnalului de la TRV2, Alin ”Coiotu” Dinca, solist vocal in trupa Trooper si DJ la Rock FM, Otto Sestak, director national Hope and Homes for Children Romania, care au provocat, la randul lor, alte persoane sa sustina aceasta initiativa. Pana acum, pe platforma online rostulpostului.ro au fost donate peste 1.200 de feluri de mancare si bautura si s-au strans donatii in valoare de peste 16.800 de lei.

39% din copiii Romaniei traiesc in conditii de saracie, dintre care unii cu mai putin de 5 lei pe zi. Sunt zile in care unii dintre ei nu mananca deloc. Asta ii face, de cele mai multe ori, pe parinti sa ii lase in grija statului, in orfelinate, unde au de mancare, dar sunt privati de afectiune. Prin campania “Rostul Postului”, Fundatia Hope and Homes for Children doreste sa dea rost zilelor din Postul Craciunului. Cu ajutorul sustinatorilor care s-au alaturat campaniei, organizatia indeamna oamenii sa tina post negru o zi si sa doneze contravaloarea meselor din ziua respectiva copiilor care traiesc cu bani mai putini decat costul unei cafele.

Hope and Homes for Children este o organizatie nonguvernamentala care urmareste, prin programele desfasurate, inlocuirea sistemului institutionalizat de protectie a copilului, cu un sistem bazat pe conceptul familial, dar si prevenirea separarii copilului de familie atunci cand acestia traiesc in conditii inadecvate, cum ar fi saracia. Atasamentul, atentia individuala, iubirea si stimularea sunt esentiale pentru dezvoltarea armonioasa a fiecarui copil,

“Postul negru nu are numai o semnificatie spirituala foarte importanta, ci chiar si oamenii de stiinta au dovedit ca are efecte benefice pentru sanatate. Va indemn ca anul acesta, in Postul Craciunului, sa tineti o zi de post negru. in Romania exista copii care mananca de aproximativ 4 lei pe zi si sunt zile cand nu au nici acesti bani pentru mancare. Alaturi de Fundatia Hope and Homes for Children Romania va indemn sa-i dam rost acestui post si banii pe care i-am fi cheltuit in ziua aceea pentru mancare sa-i redirectionam catre un copil”, a declarat Amalia Enache, jurnalist PRO TV si Ambasador Hope and Homes for Children.

In jur de 1.600.000 de copii traiesc in saracie in tara noastra si sufera de foame. impreuna cu ei, si parintii lor. in total, avem in jur de 9 milioane de oameni care traiesc in saracie in Romania, in acest moment. Dintre acestia, aproximativ 9.000 de copii in fiecare an sufera de malnutritie si peste 100 mor, literalmente, de foame. Din spirit de solidaritate cu ei am decis sa pornim aceasta campanie si va rog si pe voi sa tineti post si sa donati banii pe care i-ati fi folosit pe mancare, astazi sau in zilele urmatoare, pe site-ul campaniei, rostulpostului.ro. Banii pe care vom reusi sa ii strangem vor ajunge catre familiile aflate in saracie in tara noastra”, a spus stefan Darabus, Director Regional, Europa Centrala si de Sud, Hope and Homes for Children.

Cei care doresc sa sustina campania pot intra pe site-ul www.rostulpostului.ro, unde pot alege alimentele si felurile de mancare pe care le-ar fi consumat intr-o zi. Acolo, ei isi pot alcatui o masa formata din feluri principale, bauturi si deserturi. Sistemul calculeaza automat valoarea mesei, apoi, dupa completarea numelui, utilizatorul este directionat catre o pagina securizata in care se efectueaza plata online. Pana acum, peste 350 de persoane au ales sa sustina campania si au facut donatii de peste 16.800 lei, contravaloarea a aproape 1.200 de feluri de mancare si bauturi. Campania continua pana in 24 decembrie, Ajunul Craciunului.


Sunt Nicoleta Ababei @mamapetoc, creator de conținut dar, mai ales, creator de emoții. Îmi place să cred că inspir femeile să-ți exploreze cu mai mult curaj latura creativă.

Sunt mama unei adolescente de 17 ani, pictez,...Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri