Sase tinere au scris un articol prin care atrag atentia ca fenomenul hartuirii este deosebit de grav si prin care cer pedepsirea agresorului Nicu Guta, fiul manelistului Nicolae Guta pentru faptul ca a hartuit sexual si a batut o tanara de 23 de ani care nu i-a raspuns la avansuri: "Sa ne amintim: a lovit o fata cu sticla in cap: de ce nu e acuzat de tentativa de omor? A batut-o pana a bagat-o in spital pentru ca a incercat sa o agate si ea l-a refuzat. De ce nu e acuzat si de hartuire sexuala?"

Cazul Nicu Guta: La cine apelam cand suntem hartuite sexual pe strada, in club sau in alt loc public?

Avem nevoie de legi care sa raspunda nevoilor noastre, sa corespunda cu realitatea pe care o traim.

Cine ne garanteaza ca daca mergem in club cu gasca de prieteni si prietene, nu vom pati ce a patit fata din Petrosani, care nu a acceptat avansurile sexuale ale unui barbat necunosc din club?

Ce se va intampla in continuare? Cum si cand va plati hartuitorul sexual si agresorul Nicu Guta pentru ce a facut?

Dupa ce a fost difuzata stirea despre ce s-a intamplat in clubul din Petrosani, am auzit multe persoane facand “pariuri” ca fata agresata isi va retrage plangerea depusa impotriva lui Nicu Guta. Nu ar fi primul caz in care victima isi retrage plangerea. Dar tu nu ti-ai retrage-o daca ai avea de ales intre asta si a trai pentru tot restul vietii tale cu frica de a fi omorat/omorata pentru ca ai indraznit sa ceri ca hartuitorul si batausul tau sa fie sanctionat corect?

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Examen suplimentar față de Evaluarea Națională pentru admiterea la liceu. Se va da pentru 50% dintre locuri 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Direcția spre care mergi este mai importantă decât viteza cu care o faci

Noi intelegem de ce cineva care a trecut printr-o trauma isi poate retrage plangerea penala. E foarte posibil sa fie de frica, in urma amenintarilor venite de la agresor, din cauza dezamagirii fata de modul in care justitia lucreaza in Romania, din convingerea ca sunt slabe sanse sa ti se faca dreptate daca esti o femeie hartuita sexual sau batuta.

Solidaritate pentru dreptate!

Victima agresiunilor lui Nicu Guta este sprijinita de parinti si de prieteni in demersul ei pentru pedepsirea lui Nicu Guta, iar acesta este un lucru extrem de important pentru moralul unei victime. Niciuna dintre noi nu suntem singure! Nu tu ai o problema daca ai trecut printr-o experienta de hartuire sexuala, nu tu esti esti vinovata! Nu tu trebuie sa faci ceva ca sa eviti sa treci prin astfel de experiente traumatizante!
Dorim sa transmitem un mesaj fetei care a fost hartuita si batuta in clubul din Petrosani in noaptea de 1 mai: Suntem alaturi de tine!

Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine? 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Suntem solidare cu fata care a fost hartuita sexual si apoi batuta de Nicu Guta. Suntem solidare cu toate femeile victime ale tuturor formelor de violenta! Nicio femeie nu ar trebui sa traiasca cu frica pentru viata ei, cu frica pentru siguranta ei.

Fetelor, nu este vina voastra pentru ceea ce fac hartuitorii, violatorii, agresorii! Daca ai treaba sau ai chef sa mergi noaptea pe strada sau in club nu trebuie sa platesti pentru asta cu frica, lacrimi, vanatai, zile in spital sau chiar cu viata!

  • Orice fata si orice femeie, la fel ca orice baiat sau barbat, au dreptul sa se imbrace cum le place si cum se simt bine, au dreptul sa mearga oriunde vor sau in ce loc au nevoie sa meargi, la orice ora din zi sau din noapte doresc.

Niciodata, victimele nu sunt de vina! Hartuirea se intampla pentru ca exista hartuitori. Violul se intampla pentru ca exista violatori. Violenta are loc pentru ca exista agresori. Sa ne gandim la asta atunci cand tindem sa acuzam, cand judecam, cand pedepsim. Sa avem grija sa facem asta persoanelor care au dat cu palma sau cu pumnul (in cazul nostru, cu sticla) si nu persoanelor care se afla in calea palmei/ a pumnului (sau a sticlei)!

6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR

Va sfatuim sa vorbiti cu persoane in care aveti incredere si care va pot sustine, impartasiti-va experientele, luptati pentru a va face dreptate! Ignorarea problemei violentei asupra femeilor nu va duce la disparitia ei, ci doar la agravare si la multe, multe fete si femei omorate! Nu sunteti singure! Impreuna suntem puternice, suntem curajoase si putem construi o societate mai buna pentru fete si femei!

Autoare: Simona Chirciu, Daniela Gilca, Anca Popescu, Andreea Rusu, Francesca Savu, Stefania Vintila


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri