7 Octombrie 2015 publicat în Social 20 share-uri

Organizatia Salvati Copiii lanseaza Manifestul pentru Dreptul la Educatie prin care isi propune sa vina in sprijinul autoritatilor publice care se ocupa de sistemul de invatamant si solicita incadrarea in agenda ministrului Educatiei a 10 prioritati pentru imbunatatirea sistemului de educatie:

• Participarea copiilor la invatamantul public implica, de cele mai multe ori, costuri considerabile care trebuie acoperite de familie, cu toate ca legea prevede ca invatamantul obligatoriu este gratuit. Costurile generate de aspecte precum achizitia de rechizite, manuale sau uniforme, ori achitarea fondului clasei si al scolii (inclusiv mascate sub forma de donatii din partea asociatiilor de parinti) se pot dovedi, pentru familiile din mediile defavorizate, o povara prea mare, care poate conduce la absenteism sau chiar abandon scolar ori neinscrierea copilului la scoala. Potrivit unei cercetari efectuate de Salvati Copiii, pentru acoperirea cheltuielilor ce tin de educatia unui copil, exceptand plata personalului din invatamant, parintii sunt nevoiti sa aloce inca o data si jumatate suma alocata de statul roman acelui copil. (Sursa: Organizatia Salvati Copiii, Invatamantul gratuit costa – Cercetare cu privire la ”costurile ascunse” din educatie, Bucuresti, 2010)

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Kaufland România lansează în exclusivitate colecția Smart Fashion Spring, alături de designerul Cătălin Botezatu Ritualuri de Luna Nouă: activarea puterii de manifestare, atragerea dragostei și abundenței Noutățile si recomandările de primăvara de la MioBio, boutique chic de cosmetice organice

• Calitatea educatiei reprezinta in continuare o preocupare importanta. 40% dintre copiii de 15 ani sunt semianalfabeti (abia stiu sa scrie si sa citeasca). Potrivit studiilor realizate la nivel international, educatia ofera atat copiilor, cat si familiilor, comunitatilor si tarii lor sansa de a intrerupe cercul vicios al saraciei si al excluderii sociale. (Sursa: https://www.oecd.org/pisa/aboutpisa/romania-pisa.htm)

IMPACT

Educatia este un drept si o necesitate - copiii trebuie sa mearga la scoala si societatea trebuie sa garanteze si sa asigure accesul la educatie pentru toti copiii, fara discriminare. Din acest motiv, serviciile sociale care asigura dreptul la educatie al tuturor copiilor sunt obligatorii si necesare. Ele trebuie sa raspunda unor nevoi diferite si bine definite, in functie de categoriile sociale aflate in dificultate. Preconizam ca programele si actiunile initiate in indeplinirea acestor obiective vor avea ca impact scaderea ratei de abandon scolar si a ratei de parasire timpurie a scolii, cresterea calitatii educatiei si o mai buna protectie a dreptului la educatie. De asemenea, indeplinirea obiectivelor enuntate mai sus va conduce la efientizarea sistemului de educatie si oferirea de sanse egale, in special in randul celor din categoriile cele mai vulnerabile.

Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Mercur Retrogad din 21 Aprilie: este timpul renașterii spirituale, e vremea să ne aliniem cu dorințele noastre interioare și să avem curajul să ne urmăm visurile 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri