ghid pentru o viaţă împlinită

10 clinici deruleaza Programul GRATUIT de fertilizare in vitro si embriotransfer al Ministerului Sanatatii

Un numar de 10 clinici vor derula in acest an Programul gratuit de fertilizare in vitro si embriotransfer al Ministerului Sanatatii.

Comunicat de presa Ministerul Sanatatii

Recent, Comisia de specialisti desemnata prin Ordin de ministru a incheiat procesul de selectie al unitatilor sanitare care au indeplinit criteriile de eligibilitate stabilite prin Ordinul 386/2015 privind aprobarea Normelor tehnice de realizare a programelor nationale de sanatate publica pentru anii 2015 si 2016. fertilizare in vitro

Reamintim ca, in acest an, ministrul Sanatatii, Nicolae BANICIOIU a aprobat reluarea Programului de fertilizare in vitro si embriotransfer, dupa ce in anul 2013 conducerea de la acea data a decis sistarea acestuia.

“In urmatoarele saptamani directiile de sanatate publica vor incheia contractele cu unitatile sanitare selectate pentru demararea procedurilor de fertilizare. Estimam ca, in partea a doua a lunii iunie, cuplurile infertile care indeplinesc criteriile de eligibilitate pentru includerea in program vor putea depune dosarele de includere in program”, a declarat Nicolae BANICIOIU, ministrul Sanatatii.

Anul acesta programul va beneficia de un buget in suma de 1 857 000 lei. Estimam ca un numar de 300 cupluri vor putea beneficia in 2015 de program. In functie de adresabilitatea din program, dar si de fondurile alocate Sanatatii, suma poate fi majorata in urma rectificarilor bugetare.

Se va deconta o singura procedura FIV, in suma de aproximativ 6 188 lei.

Lista unitatilor selectate in program:

1. Clinica Promed System SRL (Spitalul Wellborn) Targoviste

2. SC Life Line- Medical Center SRL Bucuresti

3. SC MEDLIFE SA Bucuresti

4. Clinica Medicala Gynera SRL Bucuresti

5. SC BIOGENESIS IVF SRL Bucuresti

6. SC Clinica Polisano SRL Sibiu

7. Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie “Prof. Dr. Panait Sarbu” Bucuresti

8. SC BABE SRL Sangeorgiu de Mures

9. SC Gynatal SRL Timisoara

10. SC LID MEDICAL CENTER SRL Bucuresti

Foto: fertilizare in vitro, Shutterstock

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului 10 clinici deruleaza Programul GRATUIT de fertilizare in vitro si embriotransfer al Ministerului Sanatatii.


Iţi place să scrii?

Daca iti place sa scrii, trimite-ne pe adresa office@garbo.ro articolele tale.
Cele mai bune dintre ele vor fi publicate.