8 Mai 2015 publicat în Social 27 share-uri

Asociatia Salvati Copiii a lansat Al 16-lea Raport anual - Starea Mamelor Lumii. Acestea sunt primele 25 de tari unde mamele sunt apreciate si sutinute de catre societate. Romania nu se afla in acest clasament.
  • Tara noastra ocupa o pozitie rusinoasa aflandu-se pe ultimul loc dintre cele 28 de tari membre ale Uniunii Europene, si la nivel mondial, pe pozitia a-66-a dupa Turcia si ininte de Trinidad si Tobago.

Statistica confirma ceea ce mii de femei din tara noastra simt pe propria piele, si anume greutatea de a intretine copii aici, din lipsa preocuparii politicienilor pentru problemele noastre reale.

Cu privire la situatia globala, Salvati Copiii afirma: „Rezultatele statisticilor sunt clare. Cele mai rele locuri pentru mame sun cartierele foarte sarace. Al 16-lea Raport Anual cu privire la situatia mamelor lumii releva disparitati intre femeile sarace si copiii lor care traiesc in orasele din intreaga lume. In 2015, mai mult de jumatate din populatia globala traieste in spatii urbane. Din nefericire, proportia copiilor care mor in cartierele cele mai sarace ale oraselor, creste in mod alarmant”.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor! Leagăn pentru toată copilăria

Cu alte cuvinte, indiferent de tara de provenienta, cea mai grea situatie o au mamele care traiesc in conditii mizere la marginea oraselor.

Ti-ai dori sa fii mama in:

1 Norvegia

2 Finlanda

3 Islanda

4 Danemarca

5 Suedia

6 Olanda

7 Spania

8 Germania

9 Australia

10 Belgia

11 Austria

12 Italia

13 Elvetia

14 Singapore

15 Slovenia

16 Portugalia

17 Noua Zeelanda

18 Israel

19 Grecia

20 Canada

21 Luxembourg

22 Irlanda

23 Franta

24 Marea Britanie

= 25 Belarus

= 25 Republica Ceha

Foto: Shutterstock.com; mama, copil


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri