Silvia Costinean, cadru medical la spitalul de copii Marie Curie indrazneste sa scrie pe Facebook, public, despre lucrurile negative care se intampla la sectia de nou-nascuti de la Marie Curie. Silvia Costinean subliniaza de mai multe ori in cadrul postarii sale ca nu vrea sa denigreze activitatea persoanelor care isi fac bine treaba in acel spital.

A fost un micut caruia, postoperator, i-a alunecat sonda urinara, iar asistenta a introdus-o din nou; consecinta – infectie urinara cu un microb, Enterococ, care nu e de spital, e de pe mina unuia care nu se spala dupa ce merge la toaleta; infectie care s-a complicat cu septicemie – cu trombocitopenie, cu hepatosplenomegalie, cu suferinta generalizata si care a prelungit spitalizarea cu doua saptamini; nu numai ca sonda a fost reintrodusa, dar, e clar, ca acest gest s-a facut cu mina “goala” (fara manusa sterila) si nespalata. Credeti ca asistenta a recunoscut? Bineinteles ca nu; s-a revoltat doar ca am intrebat daca s-a intimplat ceva cu sonda urinara in tura ei".

Foto: Shutterstock.com, bebelus

"De aceste gesturi, care pun in pericol siguranta si sanatatea pacientilor, sunt responsabile doar citeva asistente. Pe care, cei care au trecut prin sectie si au stat suficient de mult, le cunosc. Acestor asistente, tocmai lor, li se ia apararea; ele fac si desfac pe sectia asta; ele, care fac orice altceva, numai sa se ocupe de copii nu; pentru ca e mult mai usor sa lingusesti decit sa muncesti; ele, care birfesc pe toata lumea, care gresesc – pentru ca nu le pasa, nu sunt atente sau le e lene sa faca lucrurile corect- si dau vina pe altele, inclusiv pe cele care vin si lucreaza voluntar (si care “alearga” mai mult decit ele). Doamne fereste sa le faci acestora vreo observatie! Ele au ajuns teroarea colegelor lor; pentru ca ele sunt luate in seama, iar celelalte – cele care isi fac treaba responsabil - sunt umilite si amenintate.

Cum se cheama cind promovezi minciuna si birfa, cloaca? Ce spun toate acestea despre cel care le promoveaza?! Care ma ameninta si ma jigneste pe mine pentru ca taxez toate aceste lucruri. Eu nu imi fac meseria pentru imaginea mea; nu eu sunt subiectul meseriei mele!

Prin urmare, nu ascund rahatul sub pres, pentru ca rahatul asta are consecinte grave asupra celor care sunt lipsiti de orice aparare, care se afla oricum in dificultate.

Si nici nu atentez la imaginea nimanui. In realitate, taxind neregulile, - culmea!- ajut la aceasta imagine!”.
 

"Intr-adevar asistentele de pe sectie se impart in doua categorii: minunate si total nepasatoare+incompetente+obraznice", comenteaza o mamica ce a avut parte de intamplari negative la Marie Curie.

Intr-un alt comentariu, Silvia Costinean spune:

"Cauza pentru care am ajuns sa scriu aici nu este orgoliul meu lezat. Pentru mine orgoliul este un pacat, o eroare, pentru ca este calea pierzaniei, ancorarea in materie si preamarirea materiei in dauna sufletului. Am ajuns sa scriu pt ca violenta fatza de mine a crescut exponential in ultima perioada: sunt jignita, amenintata, desconsiderata; imi este subminata autoritatea profesionala in fatza celor care, conform fisei postului, imi sunt subordonati; aceste persoane sunt incurajate sau presate, uneori chiar amenintate sa nu respecte indicatiile mele; atunci cind fac observatii celor care gresesc/ sunt neatente, ma ameninta; imi pune la indoiala conduita terapeutica - prin insinuari de cele mai multe ori, dar s-a intimplat si fatis - in fatza pacientilor mei, dar si a colegelor mele (in cazul ultim, nu e vorba despre insinuari, ci de comentarii rauvoitoare la adresa mea, iar uneori in batjocura). Nu este normal sa indur asa ceva!.... Astfel de lucruri se intimpla in foarte multe spitale/ sectii din aceasta tara; este una din caracteristicile de baza ale sistemului medical romanesc si una din cauzele majore ale migratiei masive a doctorilor. Desigur, exista o practica si un cult al megalomaniei in aceasta tara."
 

Sursa informatiilor - Silvia Costinean - Facebook

Articol via https://amfms.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri