31 Octombrie 2012 publicat în Social 38 share-uri

Vrei o capitala mai frumoasa? Intoarce-te la Natura! PLUG TO NATURE!

In aceasa perioada la Bucuresti se desfasoara un eveniment care are menirea de a va reaminti ca natura este prezenta in jurul nostru si ca ea este importanta.

PLUG TO NATURE inseamna "Strategii de recucerire a urbanitatii bucurestene", iar motivul central al acestor intalniri l-a constituit lansarea ideii ca Dambovita trebuie sa fie un mediu valorizat in economia urbana a orasului. Ivan Ptzaikin, prin asociatia sa Ivan Patzaichin - Mila 23”, a initiat acest proiect.

"Plug To Nature" inseamna sesiuni de conferinte pe teme de urbanism, interventii in spatiul public ale unor artisti contemporani, proiectii de film si concert.

Raul Dambovita, traversand Capitala/ foto wekwekwek

Orasul ca ORGANISM VIU


Sesiune de prezentari a pornit de la analiza unor proiecte de reamenajare si regandire a calitatii spatiului urban, a relatiei acestuia cu cel natural, de-a lungul raurilor unor orase precum Bucurestiul si Ljubljana.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Art Safari Kids se întoarce cu un program nou de artă pe gustul copiilor: ateliere, cursuri intensive și tururi ghidate

Miza acestor studii de caz este de a initia o discutie mai ampla despre oras ca organism viu, despre asumarea prin diferite strategii de regenerare urbana si interventii cu caracter temporar a unei pozitii critice ce se concentreaza pe oferirea unor solutii creative problemelor urbane:

„Conexiunea urban - rural este un element cheie de dezvoltare in secolul in care traim. Se vorbeste despre mediu si sustenabilitate, dar separat, ca despre doua lumi diferite, in urban si in rural.

Daca nu gasim concepte noi de dezvoltare, administrare si mai ales educatie si comunicare care sa conecteze organic si eficient urbanul cu ruralul, dezideratul perioadei in care traim nu va fi atins. Instrument in dezvoltarea acestor concepte se doreste a fi Centrul de Cultura Eco-urbana al Bucurestiului”.

Curatorii proiectului: Alina Serban & Teodor Frolu

Un proiect initiat de: Asociatia “Ivan Patzaichin - Mila 23”; Un proiect finantat de: Administratia Fondului Cultural National

Parteneri institutionali: Biblioteca Nationala Bucuresti, Primaria Municipiului Bucuresti, Primaria Sectorului 3 Municipiul Bucuresti, Administratia Nationala “Apele Romane”, Apa Nova Bucuresti, Asociatia de Ecoturism din Romania, Compania de Turism Lent

Garbo.ro sustine aceasta initiativa!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri