Exista multe creme de protectie solara care nu protejeaza impotriva razelor UVA, asa ca e bine sa verificam intotdeauna ambalajul. Toate cremele de protectie solara protejeaza impotriva razelor UVB.
o Protectie slaba : SPF 6-10
o Protectie medie : SPF 15-20-25
o Protectie mare : SPF 30-50
o Protectie foarte mare : SPF 50+

• Exista doua tipuri de raze ultraviolete care pot afecta in mod negativ pielea. Diferenta intre aceste doua tipuri de radiatii ultraviolete este lungimea lor de unda. Razele UVA au lungimi de unda cuprinse intre 400nm-315nm iar razele UVB au lungimi de unda cuprinse intre 315nm-280nm.

• Exista 6 tipuri de piele, verificati in care va incadrati pentru a alege lotiunea de protectie solara optima cu factorul de protectie solara – SPF adecvat:
o Tipul I: Intotdeauna se arde la soare nu se bronzeaza niciodata.
o Tipul II: Intotdeauna se arde la soare se bronzeaza foarte putin.
o Tipul III: Se arde moderat se bronzeaza gradual.
o Tipul IV: Ardere minima bronzare buna.
o Tipul V :Se arde foarte rar si se bronzeaza profund.
o Tipul VI: Nu se arde niciodata.

• Razele UVB ataca pielea la suprafata, provocand arsuri, iar razele UVA penetreaza in profunzime atacand colagenul care da pielii elasticitate. Cu toate ca razele UVA nu provoaca arsuri, ele sunt cele care creeaza probleme in straturile mai adanci ale pielii, avand efecte nocive pe termen lung. Exista multe creme de protectie solara care nu protejeaza impotriva razelor UVA, asa ca e bine sa verificam intotdeauna ambalajul. Razele UVB provoaca arsuri ale pielii, riduri, imbatranirea prematura a pielii si creeaza riscul aparitiei cancerului de piele. Toate cremele de protectie solara protejeaza impotriva razelor UVB.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

• Asigurati-va ca folositi cantitatea necesara de lotiune atunci cand o aplicati pe corp si verificati eticheta pentru a afla cantitatea suficienta care va poate proteja. Cremele pentru protectie solara trebuie aplicate in strat suficient de gros, cu 15-20 minute inaintea expunerii la soare. Repetati aplicarea ei dupa o baie in mare sau dupa o transpirare abundenta.

• Daca petreceti mult timp in aer liber, nu va expuneti tenul si corpul toata ziua la soare, cautati un loc cu umbra sau purtatii palarii pentru protectia capului si eventual haine care sa va acopere corpul.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri