Aparatele cu radiatii UVA si UVB testeaza rezistenta la soare si vindeca anumite boli de piele, potrivit specialistilor DermaStyle

Lumina UV este benefica pentru dezvoltarea organismului, pentru starea de sanatate si de fericire. In plus, are efecte pozitive in tratarea unor afectiuni ale pielii cum ar fi vitiligo, psoriazis, atopie, eczeme, alopecie areata. Excesul insa poate face rau pielii care se arde, se pateaza si imbatraneste prematur.

In ultimii ani am fost avertizati constant asupra efectelor nocive ale radiatiilor ultraviolete. De aceea, este important sa ne dam seama cat de mult rezistam la soare printr-un test cu aparatul UV medical.

Aparatele medicale care folosesc raze ultraviolete emit lumina de tip spectru complet sau in banda ingusta, ceea ce inseamna ca pot fi folosite pentru tratarea eruptiilor aparute pe diferite parti ale corpului. Energia luminoasa poate fi modificata in functie de nevoia de utilizare.

In general, radiatiile UVB sunt raspunzatoare de senzatia de arsura si de bronzul care apare dupa plaja. De aceea, prin expunerea antebratului la o doza minima de lumina putem “testa” gradul de rezistenta al pielii. Persoanele cu probleme, predispuse la urticarie solara, dezvolta eruptia la o expunere de 1 minut cu UVB de 312 nm (lumina care, de obicei, este bine tolerata de majoritatea oamenilor).

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine? Mihalache&Dristor, cele mai noi locații el Studio în care poți beneficia de epilarea cu laser

“Este indicat sa se testeze cei care in sezonul anterior au facut eruptie la soare si care doresc sa verifice daca simptomele pot sa reapara. In cazul in care testul este pozitiv, protectia cremei solare poate fi intarita prin medicamente fotoprotectoare. DermaStyle (vezi foto).

In cazul unor boli de piele precum eczemele, dermatita atopica, vitiligo, psoriazis, pitiriazis rozat Gilbert, suprafata afectata este expusa la radiatia UVB cu banda ingusta de 312 nm, rezultatele fiind mult mai bune decat la folosirea aparatelor UVB cu banda intreaga. Este nevoie de o suita de sedinte la interval de 2 - 3 zile, ameliorarea fiind vizibila pe parcursul tratamentului.

De asemenea, putem testa la raze ultraviolete si hainele pe care le imbracam pentru a afla daca ne protejeaza eficient sau nu.

Mai multe detalii despre fototerapie pe site-ul DermaStyle

Prestige Orchestra lansează „DREAMS COME TRUE”, un concept de show unic în România

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri