Se spune ca ochii sunt ferestrele sufletului, dar totodata structurile acestora anunta si posibile boli de care putem suferi. Sunt o serie de afectiuni strict oftalmologice, insa de asemenea multe din afectiunile sistemice (generale) pot avea urmari secundare prin aparitia unor semne/simptome la nivelul ochilor.

Se spune ca ochii sunt ferestrele sufletului, dar totodata structurile acestora anunta si posibile boli de care putem suferi.

Ridologia, dar mai ales oftalmologia reprezinta specialitati dificile care necesita ani multi de experienta si specializare, ca atare cel ce nu este specialist recunoaste mai greu semnele de boala pe care i le anunta trupul. De aceea ne-am gandit sa facem acest articol dedicat celor din afara sferei medicale, un articol cu informatii despre sanatatea ochilor care sa va ajute si sa va ghideze astfel incat sa depistati la timp patologii si sa va pastrati sanatatea.

Cum iti poti citi sanatatea in ochi!

Sunt o serie de afectiuni strict oftalmologice, insa de asemenea multe din afectiunile sistemice (generale) pot avea urmari secundare prin aparitia unor semne/simptome la nivelul ochilor. Cum sa le recunoasteti? Iata ce ne raspund specialisti de pe Healthy.ro:

Lista bolilor sistemice care pot avea manifestari si la nivelul cohilor este una lunga: afectiunile tiroidiene, unele afectiuni autoimune, diabetul, bolile cardiovasculare, boli rare ereditare, SIDA, cancer, anevrisme, icterul si alte afectiuni hepatice etc.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN Ai încredere în tine! Lucrurile se vor aranja exact așa cum îți sunt menite Atunci când nu mai crezi în nimic, îți rămâne o singură variantă: Să crezi în tine!

Ceea ce trebuie sa retineti este ca la orice modificare o ochiului pe care o observati, fie ca e doar de aspect, fie ca doare sau nu, ca modifica sau nu secretiile, ca va deranjeaza sau nu – TREBUIE SA VA PREZENTATI LA MEDICUL OFTALMOLOG! Multe afectiuni sunt “silentioase” si bolnavii ajung prea tarziu la medic tocmai pentru ca au ignorat primele simptome... Asadar la aparitia oricarui semn din cele de mai jos sau altele mai rare pe care nu le-am enumerat – trebuie sa va prezentati la medicul specialist.

Ochii rosii

Ochii rosii se pot prezenta in doua moduri:

- Fie apare o pata rosie complet, ceea ce inseamna ca un vas s-a spart la nivelul “albului ochiului” (sclera) si aceasta situatie apare fie in urma unei lovituri sau accidentari a globului ocular, fie in urma afectarii sistemice a vaselor de sange, cum ar fi de exemplu o hipertensiune severa!
- Fie sunt mai multe vase rosii care se vad in albul ochiului, semn de iritatie conjunctivala. Poate fi o conjunctivita alergica, bacteriana, virala sau chiar parazitara (mai ales daca ati mers in tarile cu clima calda). Aceste vase vizibile se iau in considerare atunci cand sunt numeroase si aspectul general al ochiului este rosu. Cateva vase la coada ochiului nu inseamna ca exista o patologie. Pentru ajutor, atunci cand apar aceste vase in situatii patologice sunt modificate in majoritatea cazurilor si secretiile ochiului – acestea devin mai abundente, mai ales dimineata, pot umfla sau nu pleoapele (deci si efect inflamator cu edem palpebral), pot incetosa vederea. Apare si senzatie de jena in ochi, uneori cu durere, chiar si mancarimi.

Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Îți doresc timp… Când îți este dor de cineva, pune mâna în dreptul inimii – în sufletul tău dragostea pentru acea persoană este nesfârșită

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri