24 Martie 2011 publicat în Sanatate 4 share-uri

Ciuperca lui Dumnezeu are proprietatea de a reduce raspandirea cancerului si de a inhiba asta ciuperccelulele maligne. Gratie continutului sau de vitamina B12, acid folic, fier, cupr, cobalt, ciuperca lui Dumnezeu actioneaza ca un stimulent in producerea de globule rosii.

Beneficiile consumului de ciuperci sunt cunoscute tuturor, insa putini sunt cei care au auzit de ciuperca terapeutica, Agaricus blazei Murrill, si de beneficiile sale. Agaricus blazei Murrill, cunoscuta si sub numele de Ciuperca lui Dumnezeu nu este o ciuperca obisnuita, ci o ciuperca-medicament cu proprietati extraordinare.

Ciuperca lui Dumnezeu, miracolul vegetal

Ciuperca lui Dumnezeu este originara din Brazilia (satul Piedade) si devine din ce in ce mai populara in lumea intreaga datorita continutului sau bogat in substante si scazut in calorii. Pe meleagurile braziliene Agaricus blazei Murrill a fost botezata si Cogumelo de Deus (Ciuperca lui Dumnezeu), iar in Japonia i se spune Kawarihiratakes. Chinezii o numesc Ji Song Rong. Cel care a descoperit ciuperca-minune este cercetatorul japonez Takatoshi Furumoto (1960), iar cel care a introdus-o in universul medical a fost belgianul Heinemann. In momentul actual, ciuperca lui Dumnezeu se afla in atentia cercetatorilor din lumea intreaga. Ciuperca lui Dumnezeu se cultiva cu precadere in Brazilia, dar si Japonia, China, Coreea, iar recent si in Belgia si Olanda.

Ce contine Ciuperca lui Dumnezeu?

Ciuperca lui Dumnezeu este alcatuita in proportie de 90% din apa, proteine, grasimi, carbohidrati, fibre esentiale, continand nu mai putin de 6 tipuri de steroizi si peste 100 de elemente (vitamine – B1, B2, minerale, proteine). In compozitia acesti ciuperci speciale regasim ergosterol, o substanta care prin expunerea la razele ultraviolet produce vitamina D, dar si aminoacizi, fosfor, fier, calciu, diversi carbohidrati. Se pare ca Agaricus blazei Murrill contine o cantitate mai mare de proteine si carbohidrati decat oricare alta ciuperca.

Beneficiile miraculoase ale Ciupercii lui Dumnezeu

In urma unor cercetari si a unui studiu stiintific, s-a demonstrat ca ciuperca lui Dumnezeu are capacitatea de a reduce nivelul colesterolului. In cazul marii majoritati a femeilor participante la studiu care au consumat, timp de 8 saptamani, proteine extrase din aceasta ciuperca, s-a constatat o scadere semnificativa a nivelului colesterolului.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri