25 Martie 2011 publicat în Sanatate 2 share-uri

Pana la descoperirea penicilinei, argintul era extrem de valoros fiindca era singurul dezinfectant cunoscut de oameni. Un kilogram de aur pretuia cat sapte kilograme de argint. Astazi, cu un kilogram de aur, se pot cumpara 74 de kilograme de argint.

Stiati ca organismul unui om cu masa de 70 de kilograme contine aproximativ 0,07 miligrame de argint? Cei care poarta bijuterii de argint sunt mai calmi? Solutiile coloidale de argint sunt utilizate in medicina ca mijloace antiseptice, pentru tratarea bolnavilor de tuberculoza? Pentru a ameliora setea, atunci cand nu se poate bea nimic, puteti tine in gura un obiect din argint?

Leacuri de argint

Apa pastrata in vase de argint are calitatile unui antibiotic natural extrem de eficient.

Inca din cele mai vechi timpuri, oamenii bogati mancau cu tacamuri de argint.

Preotii impart sfanta impartasanie cu lingurita de argint. Apa sfintita rezista timp indelungat daca este tinuta in recipiente de argint.

Ce au in comun toate aceste practici? Argintul, un metal ale carui virtuti terapeutice au fost tinute in secret secole de-a randul. In zilele noastre, oamenii de stiinta au facut mii de teste care au confirmat ca ionii de argint au efect bactericid. Ei pot distruge circa 650 de virusi si germeni, constituind astfel un dezinfectant extrem de eficient. Dintre toate intrebuintarile curative ale argintului, cea mai cunoscuta este apa de argint, leac pe care il folosesc si astazi oamenii de la sate si despre care se spune ca ajuta la mentinerea sanatatii si pastrarea longevitatii.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare Un mix perfect pentru frumusețea pielii, părului și unghiilor tale Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari

Un medicament vechi de milenii

Acum 4000 de ani, medicii chinezi efectuau tratamente prin acupunctura cu ace de argint.

Fenicienii, care navigau luni intregi pe mari, transportau apa, vinul si laptele in vase de argint, pentru a le pastra nealterate un timp indelungat.

Vechii greci au observat ca in perioada razboaielor aristocratii nu sufereau de dizenterie. Explicatia? Ei foloseau tacamuri si vedela din argint care ii protejau de multe epidemii si boli.

Colonistii americani care strabateau Vestul puneau adeseori un dolar de argint in lapte pentru a ii intarzia alterarea.

La inceputul secolului, medicii prescriau nitrat de argint pentru ulcerele de stomac si puneau cateva picaturi de solutie de argint in ochii nou-nascutilor pentru a distruge eventualele bacterii care ar fi putut provoca orbirea.

Bijutierii din intreaga lume sunt renumiti pentru sanatatea si longevitatea lor.

Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS!

Statiile cosmice NASA si MIR folosesc argintul coloidal pentru transformarea apei reziduale in apa potabila.

Practic, argintul este un dezinfectant universal, adevarat medicament, detronat insa de aparitia penicilinei si uitat in negura vremii. Antibioticele sintetice fac bine organismului uman, dar au si o serie de efecte daunatoare, plus ca organismele patogene devin, cu timpul, rezistente la acestea.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri