Ochii te usutura si cu greu mai poti privi ecranul monitorului. Au inceput sa lacrimeze si parca si vederea iti este afectata. Ochii sunt pur si simplu chinuiti fara sa-ti dai seama, mai ales daca stai peste 8 ore in fata calculatorului plus alt timp in care te "relaxezi" privind la televizor.
Ochii te usutura si cu greu mai poti privi ecranul monitorului. Au inceput sa lacrimeze si parca si vederea iti este afectata. Ochii sunt pur si simplu chinuiti fara sa-ti dai seama, mai ales daca stai peste 8 ore in fata calculatorului plus alt timp in care te "relaxezi" privind la televizor.

Te privesti in oglinda si nu-ti vine sa crezi ca ochii tai pot arata in acest fel. Tot ce iti doresti este sa ii inchizi si sa te odihnesti. Tine cont de cateva sfaturi importante si vei atenua situatia:

Odihneste-te!

Este foarte greu sa dormi 7-8 ore pe noapte, mai ales daca stai enorm de mult la birou si mai ai si treburi pe acasa. De fiecare data cand ai ocazia incearca totusi sa te odihnesti asa cum ar trebui, macar cateva seri pe saptamana, daca nu in fiecare zi.

Fa pauza de calculator!

Nu uita sa te relaxezi. Nu-ti forta ochii prea mult. Fa pauze de macar de 10 minute si priveste catre un punct indepartat. Iti poti lua un ecran protector sau ochelari antireflex.

Exerseaza


Cand esti la birou mai mult ca sigur nu iti poti lua o mica pauza de somn. De aceea, iti recomandam cateva exercitii de relaxare. De exemplu, inchide ochii si tine-i asa timp de aproximativ 2 minute. Te va ajuta sa relaxezi mult mai bine muschii ochilor. Incearca, de asemenea, sa clipesti mai des sau sa casti, aceste metode te ajuta sa lacrimezi mai repede si sa nu te mai usture ochii.

Fara lentile de contact

Daca iti obosesc ochii foarte repede ar trebui sa eviti folosirea lentilelor de contact. Acestea usuca ochii, mai ales daca nu te-ai odihnit suficient. Pentru perioadele in care ochii tai sunt surpasolicitati cel mai bine este sa porti ochelari.

Racoreste-ti ochii

Pune-ti 2-3 felii de castravete in zona ochilor. Intinde-te in pat si stai asa aproximativ 10 minute. Ochii tai vor fi mai relaxati si cearcanele formate din cauza oboselii vor disparea si ele.

Ce anume afecteaza sanatatea ochilor si ii obseste?

- timpul petrecut in fata calculatorului sau televizorului
- plansul
- emotiile
- praful sau vantul
- noptile nedormite
- solicitarea indelungata
- ochelari de vedere si de soare nepotriviti nevoilor tale

Ochii obositi iti afecteaza intreaga activitate si in timp poti ajunge sa porti ochelari sau sa-ti creasca dioptriile. Indicat ar fi sa faci o vizita medicului oftalmolog daca tu consideri ca deja oboseala iti afecteaza ochii mai mult decat ar fi cazul.

Un articol de Livia
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor! 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri