O cura de detoxifiere tinuta dupa instalarea toamnei ajuta organismul sa se revigoreze si sporeste tonusul psihic. Fructele si legumele reprezinta combinatia ideala pentru a elimina toxinele din organism.

Prima zi de cura

In prima zi de cura se mananca obisnuit, mai putin gustarile care se inlocuiesc cu fructe. Fructele pe care le puteti consuma sunt cele mai putin acide: struguri, pepene galben sau rosu, pere, mere, prune, piersici, nectarine, caise, mango, banana, fructe de padure, chiar si pomelo, dar nu se recomna ananasul, citricele in general.

In ziua doi se inlocuiesc toate mesele cu fructe, mai putin cina.

In ziua trei se mananca numai fructe. Nu aveti voie alte alimente, legume, condimente, nimic, iar ca lichide doar apa plata.

In ziua patru puteti introduce si legumele (crude). Se incerca o revenire treptata la alimentatia variata, insa va indicam ca aceasta reintroducere a alimentelor sa le cuprinda pe cele sanatoasa, sa va schimbati astfel stilul alimentar.

In urmatoarea zi puteti introduce lactatele.

In ziua a sasea puteti introduce carnea de pui sau de peste si legume gatite.

In ziua a saptea se introduc cerealele si painea integrala, cafeaua, uleiurile (dar fara sa le preparati termic) si alte alimente gatite.

Va recomandam ca in general sa incercati sa consumati alimentele in stare cruda – cele care pot fi consumate astfel, ca legume sau fructe. Spre exemplu preferati o salata in locul unui sandwich sau a unei garnituri de legume preparate. Nu tineti aceatsa cura mai multe zile decat cele indicate si nu tineti aceasta cura mai des de trei luni pe an. De obicei cura de detoxifiere este indicata maxim trei anotimpuri pe an, recomandat este sa evitati iarna.

Intrebati medicul de familie inainte de a incepe o cura de detoxifiere si alegeti o perioada mai putin stresanta in care sa tineti aceasta cura. Fiindca eliminarea toxinelor si punerea lor in circulatie nu va da cea mai buna stare de sanatate si va puteti simti un pic rau si epuizati. Daca simtiti stare de lesin, tremur, anxietate se recomanda sa mancati o lingurita de zahar alb sau una de miere (de obicei aceste simptome sunt datorate scaderii glicemiei).

Sursa: Healthy.ro, suplimentul de sanatate by Kudika.ro

Citeste si alte articole pe Healthy.ro. Noi iti recomandam:

17 Beneficii miraculoase ale consumului de menta

10 trucuri pentru silueta

Elixir de sanatate cu Laptisor de Matca


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri