Femeile sunt mult mai expuse riscului de a face infectii urinare decat barbatii.
Femeile sunt mult mai expuse riscului de a face infectii urinare decat barbatii. Acestia au infectii urinare mai des in perioada copilariei. De ce? Femeile au uretra mult mai scurta (de aproximativ 3-5 cm) si barbatii mai lunga (de 16-20 cm).

Acestea apar fie la nivelul superior fie la cel inferior al aparatului urinar.

Infectiile urinare sunt boli inflamatorii infectioase. Sunt produse de microbi care au patruns prin uretra. In afara de agentii bacterieni mai exista si alti factori:

- infectii genitale
- diabet
- deficiente de aparare
- boli ale tractului ruinar
- refluxuri uretro-vezical
- constipatie
- afectiuni biliare


Cele mai frecvente infectii urinare sunt urmatoarele:

- Cistita acuta (simptome: mictiuni dese, disconfort la urinat, sange in urina, dureri in regiunea lombara sau in bazin, urina tulbure)
- Cistita cronica (simptomele variaza ca intensitate)
- Bacteriuria (este redusa daca se consuma suc de merisor)
- Uretrita (senzatie de arsura in timpul mictiunii)
- Cistita radica
- Cistita hemoragica
- Cistita interstitiala

Diagnosticare si tratament

Initial se face urocultura si sumarul de urina. Daca este nevoie se fac si alte investigatii suplimentare. Dupa aflarea rezultatului se prescrie un tratament in general bazat pe antibiotice. Fiecare infectie poate avea particularitatile sale. Medicul este singurul in masura sa dea un diagnostic final si un tratament corespunzator fiecarei infectii in parte, tratament care dureaza de obicei pana la 14 zile. Nu lua medicamente sau tratamente care iti pot agrava starea daca nu sunt indicate pentru infectia de care tu suferi.

Daca nu sunt tratate la timp si corespunzator, infectiile urinare se pot complica si pot degenera in alte boli.

Poti consuma si alimente care ajuta la rezolvarea acestor tipuri de infectii. Astfel ceapa si usturoiul stimuleaza activitatea rinichilor, fiind adevarate antibiotice naturale.

Se pot face tratamente si in apele sulfuroase si diuretice. Printre statiunile recomandate se numara: Baile Olanesti, Caciulata, Calimanesti.

Pentru a preveni infectiile urinare fa tot posibilul sa bei mai multe lichide, urineaza dupa actul sexual si pastreaza o igiena corespunzatoare organelor genitale. Evita sapunurile iritante si nu lua foarte multe analgezice. Folosirea foarte des a diafragmei poate determina aparitia unei infectii urinare.

Mare atentie, deoarece daca ai fost o data bolnava si problemele s-au rezolvat nu inseamna ca infectia nu poate sa reapara.

Orice simptom sau disconfort poate sa ascunda o problema ginecologica. Fa o vizita medicului ginecolog si cu o simpla analiza poti evita alte viitoare neplaceri.

Un articol de Livia
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Boala zgarieturii de pisica – infectia cu Bartonella henselae 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri