Sanatatea sexuala prezinta o importanta mare intr-un cuplu care are nevoie, in afara tuturor caracterelor de buni prieteni (intelegere, sustinere, sfatuire etc.) si de atractie fizica si satisfactie sexuala.

Dorinta sexuala scade in timp, iar cauzele care duc la aceasta scadere nu sunt reprezentate intotdeauna de rutina. In special femeia este mai sensibila din punct de vedere al actului sexual, ea fiind foarte vulnerabila in fata infectiilor genitale, dar si fata de o sarcina nedorita. Astfel unele modalitati de contraceptie ii pot scadea femeii pofta de sex, iar infectiile vaginale (care adesea sunt asimptomatice) ii scad placerea actului sexual, ba chiar ii pot provoca dureri in timpul contactului sexual (dispareunie).

Infectiile genitale

Infectiile genitale, mai ales la femeie, referindu-ne aici cu precadere la tot felul de vaginite (candidoza, vaginite bacteriene etc.), dar si cele ale barbatuui scad dorinta si placerea sexuala, determinand persoana in cauza sa nu mai prezinte interes pentru latura fizica si sa gaseasca tot felul de scuze in fata partenerului pentru a evita contactul sexual.

Femeile pot recunoaste infectiile vaginale dupa modificarile secretiilor (miros, culoare, consistenta, cantitate etc.) dar si dupa anumite dureri care pot sa apara in abdomenul inferior sau care apar tocmai in timpul actului sexual (dispareunie). Pentru a recunoaste mai usor modificarile patologice ale secretiilor vaginale va invitam sa cititi articolul “Secretia vaginala, marker al sanatatii tale”. Barbatii pot prezenta dureri la urinare sau o scurgere uretrala care se evidentiaza pe slip.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

Infectiile genitale reprezinta unul din cei mai mari dusmati ai vietii intime, mai ales daca exista si au simptome atat de discrete incat sunt greu de sesizat.

Infectiile genitale modifica echilibrul hormonal, scad senzatia de placere din timpul actului sexual, reduc considerabil libidoul, pot duce la infertilitate si chiar la tulburari comportamentale. Preventia infectiilor intime cuprinde insa mai multe elemente care trebuie luate in considerare in mod simultan.

Igiena intima

Igiena intima trebuie respectata de ambii parteneri. Medicii recomanda sa purtati lenjerie de bumbac, sa folositi prezervativele potrivite si eventual fara spermicide, caci cercetarile de specialitate au aratat ca siguranta intre prezervativele cu spermicide si cele fara este relativ egala, insa spermicidele sunt iritante mai ales pentru femeie si o predispun la infectii vaginale, iritatii, dureri in timpul actului sexual.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri