Nu este o noutate faptul ca pentru viata, apa este mai importanta decat orice aliment. Desi ea nu produce energie calorica, ca si importanta pentru organism, se afla pe locul al doilea dupa oxigen. Din aceasta perspectiva, iesirea din iarna are o semnificatie aparte pentru ce inseamna hidratarea optima a corpului uman.
Pentru reprezentantele sexului frumos, primavara nu este doar un moment de trezire a spiritului aventurier, prin reluarea activitatilor in aer liber, dar mai mult decat atat, reprezinta timpul ideal pentru restabilirea si mentinerea echilibrului perfect al organismului. Pentru ca in sezonul rece alimentatia noastra este bogata in carne si grasimi animale, hidratarea este insuficienta si are un impact direct asupra proceselor de digestie.
Toate acestea, cumulate cu lipsa miscarii, a plimbarilor in aer liber au ca efect negativ dezagregarea proteinelor musculare, iar organismul se confrunta cu stari sau transformari inconfortabile precum oboseala, boli sau depresii, crestere in greutate sau imbatranirea prematura a pielii.În lupta cu celulita, masajul cu bambus și-a găsit un adevărat aliat

Hidratarea corecta de la inceputul primaverii este necesara pentru ca procesele de digestie ale organismului sa se adapteze la noile conditii ale acestui anotimp. Hidratarea organismului duce la o descarcare completa a organelor digestive, aduce modificari benefice in procesele metabolice, produce transformari in intreg organismul si influenteaza capacitatea de reactie a acestuia, in special in ceea ce priveste astenia de primavara.
Orice aliment contine o anumita cantitate de apa (cartoful – pana la 75%, bobul de grau – 13%). Insa, pe langa apa continuta in hrana solida - considerata ca fiind un litru pe zi - este absolut necesar sa se bea zilnic aproximativ 1,5 - 2 litri de lichid (apa, ceaiuri, sucuri) .
Îl vei adora: 5 Moduri în care poți consuma TURMERICUL

Informatii oferite de apa Devin
Copiii vorbesc despre viitorul și drepturile pe care și le doresc
Grupuri de suport și pentru aparținătorii pacienților cu cancer
Scrisoare deschisă a Directorului executiv UNICEF: Cinci lecții pe care le putem învăța din pandemie
Povestea ta, de ziua noastră