Pe seama gripei porcine au luat nastere multe intrebari, dar si nelamuriri. Iata care sunt cele mai crezute mituri despre noua gripa.

5. Daca iau antibiotice imi trece

Antibioterapia este recomandata infectiilor bacteriene, insa gripa porcina este determinata de un virus. Antibioticele nu pot influenta replicarea si activitatea virusurilor, ele fiind eficiente doar pe anumite specii bacteriene si fungice (ciuperci). Asadar este indicat sa urmati tratamentul indicat de medic.

6. Leacurile babesti sau tratamentele naturiste sunt utile

Din pacate infectiile virale sunt suficient de grave incat abia face fata medicina, tratamentele naturiste sau “babesti” fiind mult depasite. Puteti asocia tratamente naturiste unui tratament medicamentos recomandat de medic, insa in niciun caz nu este recomandat sa va tratati exclusiv naturist.

7. Ma pot trata si singur

Tendinta majoritatii pacientilor este ca atunci cand au o boala sa intre repede pe forumuri, site-uri medicale sau sa intrebe prietenii cum s-au tratat in situatii similare. Poate ca pentru unele afectiuni metoda ar putea fi valabila, insa in niciun caz nu va puteti trata singuri daca aveti gripa porcina, chiar daca gasiti notat undeva tratamentul uzual, standard, care se da in cazul contactarii virusului AN1H1. Aceasta pentru ca gripa porcina da complicatii si acestea sunt individuale si trebuie obligatoriu tratate, majoritatea deceselor care au avut la baza gripa porcina fiind datorate complicatiilor pe care persoanele respective le-au suferit in urma contactarii virusului. De asemenea, in perioada de transmitere, cand persoanele infectate sunt contagioase, acestea trebuie izolate corespunzator de restul populatiei pentru a nu transmite mai departe infectia. De aceea, este obligatorie interventia cadrelor medicale competente.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Bacalaureat 2023. Perioada de înscriere la examen, prelungită cu cinci zile

IMPORTANT! Nu luati aspirina daca v-ati vaccinat antigripal!

Un articol de Iulia Dibu

Sursa: Healthy.ro

Citeste si alte articole pe Healthy.ro. Noi iti recomandam urmatoarele:

5 cauze ale imbatranirii

8 retete de frumusete cu afine

5 exercitii simple care ard calorii


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri