12:10, 30 Octombrie 2009 publicat în Sanatate 13 share-uri

Pot sa raman insarcinata daca actul sexual s-a produs la menstruatie? Pot ramane insarcinata daca sexul a fost in apa? Spermiile sunt ucise la contactul cu aerul? Pot ramane insarcinata daca sexul a fost in apa? Pot ramane insarcinata daca nu am avut orgasm? Va propunem sa discutam cele mai intalnite intrebari cu privire la posibilitatea ca o femeie sa ramana insarcinata.

4. Pot ramane insarcinata daca sexul a fost in apa?
Desi sunt publicatii care sustin ca apa are pH acid si ca spermiile nu pot supravietui mai mult de cateva secunde in aceasta, totusi sexul in apa cu ejaculare intravaginala nu este sigur fata de o sarcina, pentru ca apa nu patrunde neaparat in vagin, si chiar daca s-ar intampla aceasta, este in cantitati mici iar secretiile organelor genitale feminine tind sa protejeze spermatozoizii. Sansele de a ramane insarcinata sunt foarte mari. Nu la fel se intampla daca barbatul ejaculeaza in apa, extravaginal, unde spermatozoizii supravietuiesc atat de putin incat o sarcina este improbabila, cu conditia ca apa sa fie rece sau fierbinte (nu calduta, caci spermatozoizii supravietuiesc mai mult in apa calduta si pot ajunge in vagin) si sa nu contina glucoza. Spre exemplu in mare, in apa din cada sau in bazin spermatozoizii nu supravietuiesc.


5. La un numar de ejaculari consecutive mai mare mai pot ramane insarcinata?

Citeste si:
Psihologia culorilor: Proprietățile psihologice ale celor 11 culori...
Psihologia culorilor:...

Chiar daca barbatul a ejaculat de mai multe ori la intervale scurte de timp, in acte sexuale consecutive, chiar daca lichidul ejaculat este din ce in ce mai putin, totusi contine spermatozoizi si este de ajuns sa contina chiar si unul, viabil si sanatos, care sa poate, evident, fecunda ovulul. Insa chiar si la un numar mare de ejaculari oricat de putin lichid spermatic ar fi, tot contine un numar foarte mare de spermatozoizi.

6. Spermiile sunt ucise la contactul cu aerul?
Sunt ucise, dar NUMAI dupa un timp, destul de lung, cand lichidul spermatic este complet uscat, pentru ca ele supravietuiesc doar in mediu umed. Insa chiar daca sperma a luat contact cu aerul, pana nu este complet-complet uscata spermiile, macar cateva, sunt inca viabile. Spermiile nu “reinvie” daca sperma uscata este umezita.

Citeste si:
De ce este recomandat să mergi în fiecare an la medicul ginecolog? 
De ce este recomandat să...

7. Pot ramane insarcinata in urma sexului anal?
Desi cazurile sunt rare, este posibil insa prin scurgerea lighidului spermatic care poate sa ajunga in vagin. Nu se poate precizata exact rata sarcinilor provenite in urma sexului anal fiindca femeia nu stie exact cand a ramas insarcinata, adesea practicand si sexul vaginal neprotejat si astfel se poate face confuzie, neputandu-se diferentia cauza sarcinii, modalitatea prin care aceasta s-a produs. Insa riscul exista.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri