O expozitie ce vorbeste despre Iubire, Incredere si Curaj si care are menirea sa cheme la lupta impotriva cancerului la san.

Fotografa Alisa Tarciniu si Samsung au vernisat saptamana trecuta expozitia de fotografie „Alaturi de tine”, o expozitie ce vorbeste despre Iubire, Incredere si Curaj si care are menirea sa cheme la lupta impotriva cancerului la san.

Expozitia de fotografie „Alaturi de tine” se desfasoara intre 16 si 24 octombrie, in Pasajul Universitatii si indeamna trecatorii sa se opreasca cateva minute si sa reflecteze asupra intrebarii: cat timp avem. Expozitia are ca scop sensibilizarea si tragerea unui semnal de alarma asupra unei probleme extrem de grave cu care multe femei din Romania se confrunta in tacere - cancerul de san. Ele ajung sa fie diagnosticate prea tarziu, din lipsa de informare.

Fotografiile pline de caldura ilustreaza povestea unor femei care lupta cu aceasta realitate cruda. Un mim “traduce” emotiile si trairile din imaginile expuse. Ramele se unesc cu pozele si sunt acoperite de cuvinte de incurajare si crampeie de jurnal scrise de mana pe spatele fotografiilor. Toate acestea reprezinta conceptul propus de fotografa Alisa Tarciniu, in cadrul expozitiei sustinute de Samsung pentru a indemna la o clipa de meditatie asupra propriei vieti..

“Daca sutele de femei care trec prin Pasaj se vor opri din agitatia unei zile normale pentru a privi povestea din fotografii si pret de cateva clipe se vor gandi la ele, la cum ar putea avea grija de ele insele, si nu numai, voi fi incantata. Pentru ca in imagini, sunt femei ca mine si ca tine, dar care, odata ce s-au oprit o clipa si s-au uitat in urma, au invatat sa priveasca mai bine in viitor,” a declarat fotografa Alisa Tarciniu, implicata in ultima vreme in diverse campanii sociale.

”Ai grija de tine si de cei dragi” – acesta este mesajul transmis de proiectul din pasajul Universitatii, dincolo de cuvinte sau imagini. ”Este o stare care te prinde te aduce aproape si apoi te invaluie. Proiectul imbraca frumos in lumini si umbre povestea lor, a celor care sufera si nu stiu daca maine vor mai fi printre noi, dar care azi vor sa faca ceva pentru un necunoscut: sa il trimita la doctor si poate sa ii salveze viata” a completat Alisa Tarciniu. Evenimentul este primul dintr-o campanie initiata de www.cat-timp-avem.org si vrea sa transmita un adevar simplu: nu trebuie sa te imbolnavesti pentru a avea grija de tine zi de zi.




Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri