Imi dau seama ca nu e un tip de subiect care sa-ti fi atras atentia in mod deosebit, dar te-ai intrebat vreodata cat de mult ajutor iti pot oferi anumite bacterii? Pun pariu ca nu!
Antibioticele distrug 99% din flora probiotica si astfel apare disbioza (dureri abdominale, flatulența, constipația sau diareea).

Insa sa nu crezi ca numai tu ai nevoie de probiotice, ci si copiii sau chiar nou-nascutii. Exista studii clinice care au confirmat existenta unei stranse legaturi intre echilibrul microbian intestinal si aparitia astmului bronsic si al alergiilor la copii. Echilibrarea probiotica a copilului incepe inca din timpul travaliului nativ, atunci cand noul-nascut, care are un intestin perfect steril, este expus bacteriilor probiotice prezente in membranele mucoase (vaginale) si incepe astfel colonizarea tractului gastrointestinal al copilului cu probiotice ajutandu-i la dezvoltarea si protejarea florei intestinale, la descompunerea alimentelor ingerate facandu-le asimilabile, previn si trateaza diareea si constipatia, combat flatulenta si colicile.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Caria dentară – ce este și cum se tratează

Cele mai importante probiotice din flora intestinala sunt: Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus bulgaricus, Lactobacillus casei, Lactobacillus rhamnosus, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium breve si Pediococcus acidilactici. Aceste bacterii probiotice sunt produse in mod natural de catre organism si sunt sustinute de o dieta sanatoasa, controlul stresului, exercitiile fizice si bineinteles administrarea de suplimente pe baza de probiotice.

Din pacate, pe masura ce inaintam in varsta, nivelul probioticelor din organism scade dramatic, cauze ale acestui fapt pot fi clorul din apa de baut, radiaţiile, carnea şi produsele lactate, antibioticele, dietele, consumul crescut de grasimi, constipaţia, tigarile, alcoolul si stresul.
Atunci cand probioticele vor castiga suprematia in organism, tu vei castiga o imunitate puternica, protectie impotriva afectiunilor digestive, sanse mai putine de aparitie a bolilor. Nu vei mai suferi de constipatie, diaree sau sindromul intestinului iritabil, iar nutrientii pe care ii vei ingera vor ajunge acolo unde este nevoie.

Nu-i asa ca tot ce ti-am povestit mai sus te determina sa incepi sa folosesti si tu suplimente naturale pe baza de probiotice incepand chiar de azi?

SECOM te ajuta sa iti castigi cat mai multe “bacterii prietenoase’’, oferindu-ti cele mai eficiente suplimente naturale cu probiotice pentru tine si micutii tai.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri