9 Mai 2018 publicat în Sanatate 15 share-uri

Urmatoarele sfaturi nu doar iti garanteaza dinti mai albi, ci si o dantura mai sanatoasa si mai puternica:

Oricat de mult ne-am dori, nu putem obtine o dantura perfect stralucitoare la fel de usor ca in reclame. Avem nevoie de o rutina de ingrijire dentara exemplara, de o dieta echilibrata si de excluderea obiceiurilor nesanatoase. Cu totii ne dorim dinti albi si stralucitori, insa folosirea produselor pentru albire slabesc smaltul si iti sensibilizeaza dantura.

Pentru a evita sensibilitatea la temperaturi ridicate sau joase si pentru a nu iti compromite sanatatea dentara, trebuie sa ai grija atat la igiena cavitatii bucale, cat si la alimentatie. De asemenea, trebuie sa renunti la obiceiuri precum fumatul, care iti pun in pericol sanatatea intregului organism. Urmatoarele sfaturi nu doar iti garanteaza dinti mai albi, ci si o dantura mai sanatoasa si mai puternica:

Foloseste o periuta electrica

Periajul dintilor este cel mai important lucru pe care il poti face pentru o dantura sanatoasa si stralucitoare. Insa multi dintre noi nu se periaza corect. De exemplu, nu e bine sa folosesti miscari de inainte-inapoi. Periajul dintilor trebuie efectuat in miscari circulare si cu mandibula putin departata de maxilar.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor PetExpo, cel mai important târg dedicat animalelor de companie, are loc între 19-21 Mai la ROMAERO Băneasa Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

De asemenea, rezultatele la nivelul danturii depind si de alegerea periutei. Periutele de dinti electrice sunt mult mai performante decat cele clasice si pot fi mult mai de ajutor daca iti doresti dinti mai albi. Faptul ca sunt mai usor si mai distractiv de folosit nu este singurul lor avantaj. Dimpotriva, acestea curata placa dentara mult mai eficient si reduc posibilitatea de a face gingivita.

Datorita vitezei mari a rotatiilor, curatatul dintilor nu a fost niciodata mai amanuntit sau mai rapid. Spre exemplu, atunci cand folosesti o periuta electrica Oral B, ai zeci de mii de miscari de rotatie la fiecare periaj si capete proiectate special pentru a curata dintii chiar si in spatiile dificil accesibile. Asa ca, daca iti doresti o dantura sanatoasa, te poate ajuta mult sa folosesti o periuta de dinti electrica.

Obisnuieste-te cu o rutina

Periajul dintilor este doar unul din obiceiurile zilnice necesare pentru o dantura sanatoasa. Pe langa acesta, trebuie sa incluzi alte cateva activitati zilnice. Din fericire, niciunul din urmatoarele obiceiuri nu dureaza mai mult de 2 minute. Periajul dintilor trebuie realizat de minimum doua ori pe zi, impreuna cu o pasta de dinti potrivita danturii tale. Daca ai dinti sensibili, foloseste o pasta de dinti destinata sensibilitatii dentare. In general, alege o pasta de dinti cu fluor.

Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Cum vor funcționa grupele de acomodare pentru elevii care nu au fost înscriși în școli din România în ultimii doi ani Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare

De asemenea, periajul dintilor trebuie sa fie insotit de folosirea atei dentare si a apei de gura. Folosita in fiecare zi, ata dentara te va proteja de carii, gingivita si chiar afectiuni cardiace. Iar apa de gura folosita zilnic nu doar iti improspateaza respiratia, ci impiedica depunerea placii dentare si formarea de carii.

Redu consumul de alimente dulci

Este un adevar cunoscut faptul ca zaharul nu este benefic pentru dantura. In cavitatea bucala se afla mai multe tipuri de bacterii, unele benefice pentru sanatatea danturii noastre, iar alte nu. Dupa consumul de zahar, anumite bacterii produc un acid care elimina mineralele din smaltul dintilor, proces numit demineralizare.

Din fericire, saliva ajuta la remineralizarea smaltului, datorita mineralelor aflate in aceasta, precum calciu si fosfat. Insa, din cauza ciclurilor repetate de demineralizare si remineralizare a smaltului, se ajunge la pierderi de minerale permanente. Astfel, smaltul devine slabit si apar cariile.

Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN Canapea fixă sau extensibilă: cum faci alegerea corectă? Testul lui Mercur Retrograd: Cum te va afecta aceasta perioada?

Evita bauturile inchise la culoare

Cu cat este mai inchisa o pata, cu atat este mai greu de curatat. Aceasta regula se aplica si in cazul danturii. Daca ai pete galbene, poti scapa destul de usor de ele, dar pentru cele maro ai nevoie de ajutor profesionist. Un obicei care contribuie la aparitia petelor inchise la culoare este bautul frecvent de cafea, vin rosu sau cola. Daca vrei sa te bucuri in continuare de acestea, foloseste un pai de fiecare data cand le consumi.

Include in dieta zilnica alimentele corecte

Conform Kemmet Dental, ar trebui sa incluzi in dieta ta cateva alimente benefice pentru dantura ta. Consuma mai multe legume si fructe tari, precum merele. Muscand din acestea, dantura ta se va mentine mai curata. Branza este un alt aliment pe care trebuie sa il incluzi in dieta, fiind cunoscuta pentru proprietatile benefice asupra danturii.

Caria dentară – ce este și cum se tratează 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023

Sursă foto: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri