16 Ianuarie 2018 publicat în Sanatate 2 share-uri

Specialistul ortodont puncteaza principalii factori care ne pot ciobi dintii si cum ii putem preveni:

7. Rontairea cuburilor de gheata

Se intampla frecvent ca persoanele care tin dieta sa mestece cuburi de gheata ca truc de a potoli senzatia de foame. “Din pacate, acest obicei este foarte solicitant pentru dinti, mai ales daca este practicat in mod regulat. In plus, expunerea la temperaturi foarte joase este un alt factor care ii poate deteriora. Este recomandat ca acest obicei sa fie inlocuit cu mestecarea unor legume crude sau a gumei fara zahar”, spune doamna doctor Mihaela Dan.

8. Practicarea sporturilor fara protectie

Riscul de accident poate aparea in timpul practicarii oricarui sport, cu exceptia sportului mintii: sahul! “In cazul practicarii sporturilor cele mai expuse acestui risc, cum sunt cele care presupun contact fizic –fotbal, rugby, karate etc. – este indicata purtarea unei gutiere de protectie din silicon, care va evita fracturarea dintilor si va proteja oasele maxilare si gingia”, recomanda specialistul ortodont.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Transparențele - în tendințe în primăvara-vara 2023! 10 exemple de cum putem integra și purta piesele vestimentare din materiale transparente și semi-transparente în ținutele noastre Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi

9. Batranetea

Uzura normala aparuta de-alungul anilor afecteaza intregul organism, iar dintii nu fac exceptie: apar fisurile dentare, ingalbenirea lor si retragerea gingiilor. Dar sa privim partea buna a lucrurilor: ne-am bucurat suficient de mult de viata, incat sa ajungem sa ne vedem dintii imbatraniti!

Asadar, cu totii cunoastem elementele de baza atunci cand vine vorba de mentinerea sanatatii dintilor: periajul de cel putin doua ori pe zi, folosirea atei dentare si a apei de gura si vizitarea medicului dentist de doua ori pe an. Exista, insa, anumite lucri pe care le facem si care pot anula beneficiile unei bune igiene orale, favorizand uzarea sau chiar ciobirea dintilor. Identificarea si eliminarea acestor obiceiuri ne vor ajuta sa ne bucuram de o dantura frumoasa sanatoasa cat mai mult timp posibil.

***
Dr. Mihaela Dan, specialist ortodontie si ortopedie dento-faciala, a absolvit in urma cu 18 ani Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti, Facultatea de Stomatologie, completandu-si studiile cu o perioada de 3 ani de specializare in ortodontie si ortopedie dento-faciala. Dorinta de continua dezvoltare personala a determinat participarea constanta la cursuri de specializare in tara si in strainatate, precum si infiintarea Clinicii ORTO-IMPLANT EXPERT. Clinica aduce la un loc medici specialisti in domeniile: ortodontie, estetica dento-faciala, endodontie, chirurgie, parodontologie, protetica, ce isi desfasoara activitatea sub indrumarea Dr. Mihaela Dan. Mai multe informatii sunt disponibile aici.

Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri