Doamna doctor Mihaela Dan a explicat in exclusivitate pentru Garbo.ro care sunt semnele ca modul in care periem dintii nu este unul corect, subliniind importanta curatarii adecvate a danturii.
Placa este o retea de proteine aderenta de dinte, foarte bogata in bacterii ce vor favoriza aparitia de carii si inflamatie gingivala. Tartrul, foarte daunator, apare prin calcificarea placii bacteriene. “Tartrul este vizibil, insa placa bacteriana poate fi mai greu de observat si de aceea exista tablete sau solutii de clatire care coloreaza temporar placa, nu si smaltul curat, aratandu-ne unde sa ne imbunatatim tehnica de periaj”, explica doamna doctor.

5. Retractii gingivale si sensibilitate dentara

Desi acestea pot avea o multitudine de cauze, una dintre ele poate fi periajul prea agresiv, cu periute dure (hard), care tocesc smaltul dentar si expun dentina si radacina dintelui. Expunerea dentinei prin care trec termineatii nervoase va determina aparitia sensibilitatii dentare.

***
Dr. Mihaela Dan, specialist ortodontie si ortopedie dento-faciala, a absolvit in urma cu 18 ani Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti, Facultatea de Stomatologie, completandu-si studiile cu o perioada de 3 ani de specializare in ortodontie si ortopedie dento-faciala. Dorinta de continua dezvoltare personala a determinat participarea constanta la cursuri de specializare in tara si in strainatate, precum si infiintarea Clinicii ORTO-IMPLANT EXPERT. Mai multe informatii sunt disponibile aici.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Caria dentară – ce este și cum se tratează 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor

Foto: wavebreakmedia /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri