Specialistul ortodont a explicat pentru Garbo.ro ca etapele tratamentului ortodontic raman aceleasi indiferent de complexitatea cazului tratat.

5. Scoaterea aparatului.

Bracketurile se scot cu un instrument special (nu exista o solutie care sa dizolve adezivul si sa le dezlipeasca), apoi se curata resturile de adeziv ramase si se lustruiesc dintii cu o periuta si o guma speciala, dupa care se ia amprenta pentru gutiera de contentie sau se realizeaza retainerul colat (o sarma lipita pe interiorul dintilor).

6. Contentia.

Dupa scoaterea aparatului dentar dintii au nevoie de timp, diferit de la pacient la pacient, pentru a se fixa in os in noua pozitie, iar acest lucru se realizeaza cu ajutorul gutierei de contentie sau a retainerului colat.

***
Dr. Mihaela Dan, specialist ortodontie si ortopedie dento-faciala, a absolvit in urma cu 18 ani Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti, Facultatea de Stomatologie, completandu-si studiile cu o perioada de 3 ani de specializare in ortodontie si ortopedie dento-faciala. Dorinta de continua dezvoltare personala a determinat participarea constanta la cursuri de specializare in tara si in strainatate, precum si infiintarea Clinicii ORTO-IMPLANT EXPERT. Clinica aduce la un loc medici specialisti in domeniile: ortodontie, estetica dento-faciala, endodontie, chirurgie, parodontologie, protetica, ce isi desfasoara activitatea sub indrumarea Dr. Mihaela Dan. Mai multe informatii sunt disponibile aici.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Detergentul Perwoll Renew, într-o nouă formulă, mai performantă și mai sustenabilă

Foto: anatoliy_gleb /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri