30 August 2017 publicat în Sanatate 9 share-uri

Pentru ca fiecare parinte isi doreste ca dupa vacanta de vara cel mic sa ramana numai cu amintiri frumoase si nu cu o durere insuportabila de dinti, iata aspectele la care trebuie acordata o atentie deosebita odata cu inceperea unui nou an scolar:

4. Aparatul dentar al copilului. Pe perioada vacantei copiii tind sa nu mai poarte cu constiinciozitate aparatul ortodontic mobil, astfel incat acesta nu se mai potriveste foarte bine pe dinti. Mai mult, sunt cazuri in care unii dintre ei il pierd in tabara sau in vacantele la mare si la munte cu parintii.

“In aceste situatii, sfatul ortodontului este ca aparatul dentar mobil sa fie purtat numai noaptea pentru mentinerea rezultatelor, urmand ca dupa terminarea vacantei sa se reia purtarea constanta. Ba mai mult, in vacanta multi dintre copii, atrasi de tot felul de bunatati, ignora recomandarea de a evita alimentele dure si lipicioase, asa ca unul sau mai multe bracketuri se pot dezlipi. Toate acestea sunt motive pentru a vizita cat mai curand cabinetul dentar”, atentioneaza specialistul ortodont.

5. Traumatismele dentare. Lovirea buzei si dintilor sau fracturarea lor la scaldatul in piscina, la urcarea pe munte sau in timpul practicarii unor sporturi de vara reprezinta o urgenta care trimite copilul la cabinetul stomatologic. Rar, daca nu sunt grave, in entuziasmul jocului copilul le ignora, iar parintele le observa tarziu. Pentru a fi siguri ca nu exista nici o complicatie tardiva – cum ar fi moartea nervului, oprirea din dezvoltare a radacinii dentare sau afectarea dintelui permanent din os - este bine sa aiba loc un control stomatologic.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România

Asadar, desi vara aduce cu ea nenumarate motive de bucurie si relaxare pentru copii, rutina de ingrijire a dintilor trebuie sa fie respectata in continuare. Pentru a ne asigura ca ca cei mici vor avea motive de a zambi tot anul, nu numai in vacanta, ar fi ideal ca pregatirea pentru scoala sa includa si o vizita la medicul stomatolog, pentru a identifica si trata din timp eventuale probleme dentare.

***
Dr. Mihaela Dan, specialist ortodontie si ortopedie dento-faciala, a absolvit in urma cu 18 ani Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti, Facultatea de Stomatologie, completandu-si studiile cu o perioada de 3 ani de specializare in ortodontie si ortopedie dento-faciala. Dorinta de continua dezvoltare personala a determinat participarea constanta la cursuri de specializare in tara si in strainatate, precum si infiintarea Clinicii ORTO-IMPLANT EXPERT. Clinica aduce la un loc medici specialisti in domeniile: ortodontie, estetica dento-faciala, endodontie, chirurgie, parodontologie, protetica, ce isi desfasoara activitatea sub indrumarea Dr. Mihaela Dan. Mai multe informatii sunt disponibile aici.

5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta

Foto homepage: Pressmaster/Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri