Specialistul ortodont enumara cateva dintre cele mai frecvente astfel de temeri din cauza carora pacientii intarzie tratamentul ortodontic, fara sa stie ca ele sunt nefondate din punct de vedere medical.

Comunicat de presa

Cu toate beneficiile pe care le poate aduce tratamentul ortodontic celor care au dinti strambi sau aglomerati, suprapuneri ale dintilor, pozitie incorecta a maxilarului etc., se intampla uneori ca pacientii sa ezite in privinta aparatului dentar din cauza unor mituri foarte raspandite. Doamna doctor Mihaela Dan (foto), specialist ortodont, enumara cateva dintre cele mai frecvente astfel de temeri din cauza carora pacientii intarzie tratamentul ortodontic, fara sa stie ca ele sunt nefondate din punct de vedere medical.

1. Aparatul dentar produce carii

Multi parinti si pacienti adulti se tem ca aparatul dentar produce carii. Realitatea este ca acest risc este la fel de mare la orice persoana, indiferent ca poarta aparat dentar sau nu, daca igiena orala nu este efectuata riguros, iar consumul de bauturi acidulate sau alimente care produc inmultirea bacteriilor este crescut. Ba mai mult inghesuirile dentare netratate nu permit curatarea corecta, asadar evitarea aparatului dentar produce mai multe carii decat prezenta lui.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Cuvintele au puteri magice! Cărți pe care fiecare femeie ar trebui să le citească Horoscop: Top 3 zodii cu Karmă grea în DRAGOSTE – au de învățat lecțiile dureroase ale iubirii

“Atata vreme cat exista o buna igiena dentara, pacientii care urmeaza tratamentul ortodontic pot sta linistiti in ceea ce priveste aparitia cariilor. Un aspect pozitiv al purtarii aparatului dentar este acela ca ne obisnuim sa acordam o atentie sporita curatarii dintilor, obicei care persista si dupa scoaterea aparatului, ceea ce va proteja dantura vreme indelungata”, asigura doamna doctor Mihaela Dan.

2. Dupa scoaterea aparatului dentar fix raman urme pe dinti

Dupa indepartarea bracketurilor nu raman niciun fel de urme pe dinti: nu exista nicio modificare de culoare a dintelui pe zona pe care au fost lipite braketurile si nici urme de adeziv. “In cazuri extrem de rare, in care igiena dentara a fost foarte deficitara, pot aparea pe locurile pe care a ramas vreme indelungata placa bacteriana pete albicioase sau galbui-maronii”, explica specialistul ortodont.
Alimentația și somnul sunt aspectele cu cel mai mare impact asupra calității vieții românilor, conform celui mai recent studiu CIPRA

3. Orice dentist imi poate indrepta dintii

Tratamentul ortodontic poate avea efecte secundare nedorite, uneori extrem de serioase, daca tratamentul este aplicat de un medic fara pregatire in specialitatea ortodontie si fara experienta necesara pentru a alege tratamentul corect si a-l adapta la fiecare control in functie de reactia fiecarui pacient.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri