26 Aprilie 2017 publicat în Sanatate 60 share-uri

Exista cateva lucruri la care ar trebui sa ne uitam atunci cand facem cumparaturi pentru a putea alege singuri aceste produse.

De nenumarate ori ne-am aflat la supermarket in fata raftului de produse de ingrijire orala, punandu-ne numeroase intrebari: “Ce sa aleg? Cum se folosesc aceste produse? Oare imi trebuie toate?”. Doamna doctor Mihaela Dan, specialist ortodont in cadrul Clinicii Orto-Implant Expert, ne ofera cateva recomandari privind alegerea produselor de ingrijire dentara, pentru a pune in cosul de cumparaturi cele mai potrivite solutii fie pentru noi insine, fie pentru nevoile specifice ale familiei.

Oferta de produse de ingrijire dentara este din ce in ce mai mare, iar reclamele care mai de care mai atragatoare, astfel ca devine tot mai dificil sa stim ce produse sa alegem. Desigur, desi avem la dispozitie o gama larga de optiuni, nu avem nevoie de toate, ba mai mult, despre o parte dintre ele nu stim cum se folosesc si nici nu am avut nevoie sau nici macar nu am stiut ca ne pot fi utile.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare Canapea fixă sau extensibilă: cum faci alegerea corectă? Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare

Evident, cea mai simpla solutie este sa cerem sfatul medicului stomatolog, insa exista cateva lucruri la care ar trebui sa ne uitam atunci cand facem cumparaturi pentru a putea alege singuri aceste produse.

Periuta de dinti

Periuta electrica poate executa mai multe miscari decat cea manuala, curatand mai bine dintii, mai ales in cazul copiilor. Senzorii de presiune si timerul incorporat sunt un atu al acestor periute, insa costul lor poate fi prohibitiv. “Cei care nu doresc sa investeasca intr-o periuta electrica pot folosi linistiti si periuta manuala, care va fi la fel de eficienta daca este folosita corect. Sunt de preferat periutele medium, deoarece cele soft nu curata eficient, iar cele hard sunt prea abrazive si pot produce retractii gingivale in timp. De asemenea, foarte important este ca periuta de dinti sa fie inlocuita dupa 3 luni de folosire”, recomanda doamna doctor Mihaela Dan.

Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023 Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli

Pasta de dinti

Pasta de dinti poate fi gasita intr-o varietate mare de arome si compozitii, ceea ce ne ofera posibilitatea sa alegem paste cu efect de albire, antitatru, pentru dinti sensibili sau cu parodontoza, cu sau fara fluor. Cu exceptia cazului in care medicul dentist recomanda altfel, este indicata pasta de dinti care contine fluor, care ajuta la intarirea smaltului dintilor.

“Cu cat continutul de substante naturale este mai mare, cu atat sunt de preferat. Insa, indiferent de tipul ales, cel mai important lucru este sa o folosim de cel putin doua ori pe zi, mai ales seara, inainte de culcare”, spune specialistul ortodont.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri