13 Februarie 2017 publicat în Sanatate 19 share-uri

Venele inestetice, de multe ori numite venectazii, varicozitati, varice, telangiectazii reprezinta una dintre cele mai frecvente boli ale venelor care afecteaza populatia, indeosebi femeile

Candidatii ideali pentru scleroterapie

Inainte de efectuarea procedurii va avea loc o consultatie initiala cu un dermatolog sau specialist in medicina vasculara, care va decide daca pacientul este un candidat potrivit pentru acest tratament.

In consultatia initiala medicul va stabili daca exista suspiciuni de boli ale venelor profunde sau obstructii, probleme mai avansate ale valvelor, ce pot duce la o intoarcere a sangelui venos in vasele din piele. Dupa caz, este posibil sa se recomande o ecografie a venelor (Duplex Doppler) inainte de tratament.

“Nu sunt eligibile pentru efectuarea procedurii femeile gravide, iar in cazul persoanelor care au avut un cheag de sange in trecut, eligibilitatea se va decide in mod individual si va depinde de starea generala de sanatate, precum si de motivul care a dus la aparitia cheagului respectiv”, completeaza specialistul dermatolog.

Pacientii trebuie sa poarte ciorapi de compresie pe o perioad de 1-3 saptamani dupa tratament, totodata fiind recomandata si intreruperea activitatilor sportive timp de cateva zile.

Recomandari

Pentru a preveni eventuale efecte secundare este recomandat ca scleroterapia sa se realizeaze numai in cadrul unui cabinet specializat de catre un dermatolog sau un chirurg.

* Informatii oferite de specialistii Hebra Dermatologie

Foto homepage: Syda Productions / Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri