Injectiile cu testosteron duc la reducerea nivelului de LH (hormonul lutein) si FSH (hormon de stimulare foliculara), hormoni secretati la nivelul creierului si avand o importanta deosebita pentru activitatea organelor genitale. La randul sau, reducerea nivelului acestor hormoni impiedica producerea spermei. Efectul injectiilor hormonale este insa reversibil, ne asigura oamenii de stiinta. Producerea de sperma revine la normal dupa 4-6 luni de la intreruperea administrarii injectiilor cu testosteron.

In urma cu ceva timp, injectiile contraceptive dedicate de data aceasta barbatilor, si nu femeilor au starnit furori in lumea stiintifica medicala, urmand a fi supuse anumitor teste pentru a se verifica siguranta utilizarii acestora. Prin urmare, un nou studiu a fost efectuat si rezultatele acestuia publicate recent pe Daily Mail certifica eficacitatea noilor metode contraceptive adresate exclusiv persoanelor de sex masculin. Niciuna dintre metodele de contraceptie feminine si masculine cunoscute nu este eficienta suta la suta si in fiecare an, 1-2% dintre femei raman insarcinate in ciuda administrarii de pilule contraceptive.

Din cei 1000 de barbati care au testat aceste metode contraceptive inedite, intr-o perioada de aproximativ 2 ani, doar unul din 100 de barbati a conceput copii, rezultat ce poate fi clasificat drept unul remarcabil. Metoda injectiilor cu testosteron a fost probata de catre un grup de barbati chinezi, cu varstele cuprinse intre 20 si 45 de ani, avand o stare de sanatate buna si un grad de fertilitate ridicat. Au fost selectati barbati, tatici a cel putin un copil in ultimii doi ani. De asemenea, s-a luat in calcul ca partenerele acestora, avand intre 18-38 de ani, nu intampinau nicio problema din punct de vedere al fertilitatii.

“Acest studiu demonstreaza ca administrarea injectiei masculine cu hormoni poate fi o alternativa viabila si eficienta a contraceptiei feminine”, afirma Yi-Qun Gu, profesor in cadrul Institutului National de cercetare in planning familial din Beijing. Barbatilor le-au fost administrate 500 miligrame de testosteron enantat pentru o perioada de aproximativ 2 ani si jumatate. Nu au fost raportate efecte secundare si dupa intreruperea tratamentului de contraceptie, nivelul de fertilitate al majoritatii barbatilor, cu exceptia a doi dintre pacienti, a revenit la normal.

Injectiile cu testosteron duc la reducerea nivelului de LH (hormonul lutein) si FSH (hormon de stimulare foliculara), hormoni secretati la nivelul creierului si avand o importanta deosebita pentru activitatea organelor genitale. La randul sau, reducerea nivelului acestor hormoni impiedica producerea spermei. Efectul injectiilor hormonale este insa reversibil, ne asigura oamenii de stiinta. Producerea de sperma revine la normal dupa 4-6 luni de la intreruperea administrarii injectiilor.

Rezultatele celui mai amplu studiu dedicat contraceptiei masculine sub forma de injectii cu hormoni vor fi publicate in mod oficial in numarul din iunie al Revistei de Endocrinologie si Metabolism. Desi rezultatele studiului sunt incurajatoare, cercetarile nu confirma si faptul ca, folosita pe termen lung, aceasta metoda este sigura in totalitate. Nu este exclusa aparitia anumitor probleme cardiovasculare sau a unor afectiuni ale prostatei.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri