30 Mai 2016 publicat în Sanatate 11 share-uri

Aparatul dentar mobil este indicat pentru corectarea pozitiei dintilor si a ocluziei (muscaturii) de la varsta de 6-7 ani pana la 11-12 ani. Dupa aceasta varsta, de regula, acest tratament nu mai da rezultate multumitoare, fiind recomandat mai degraba aparatul dentar fix.

Aparatul se scoate si se pune in gura cu degetele, nu se musca pe sarme si nu se scoate aparatul cu limba, pentru a nu rupe sarmele. Materialele din care sunt realizate aparatele sunt testate sa reziste fara sa se fractureze sau sa se deformeze, bineinteles, daca sunt purtate conform indicatiilor medicului.

Pastrarea aparatului

Atunci cand nu este purtat (in timpul meselor), aparatul se tine in cutiuta speciala destinata acestui scop si nu se pune in servetel deoarece exista riscul de a fi aruncat la gunoi.

Daca aparatul dentar mobil este deteriorat sau pierdut, pacientul este sfatuit sa ia legatura cat mai curand cu medicul specialist si sa nu astepte pana la urmatoarea intalnire programata, deoarece in acest fel va fi incetinit tratamentul sau favorizata o deplasare nedorita a dintilor.

dr Mihaela Dan, Orto-Implant Expert

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine?

Foto homepage: PavelSm /Shutterstock.com
 


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri