Ce anume face ca apa de mare sa fie benefica pentru organism? Compozitia ei chimica complexa... Apa de mare dispune de un continut bogat de saruri marine: magneziu, clorura de sodiu, calciu, sulfat de magneziu

Un albastru infinit, apa gadilandu-ti talpile si iata primele impresii care iti vin prima oara in minte atunci cand te gandesti la mare. De mii de ani, contactul cu natura si cu marea a contribuit la destindere si relaxare, precum si la obtinerea unui echilibru intre fizic si psihic. Din timpuri de demult si in vremurile de astazi, au fost constatate efectele terapiei cu apa de mare. Una dintre sursele cele mai vechi si eficiente de recapatare a vitalitatii organismului, apa de mare se bucura de anumite proprietati terapeutice ce pot face minuni pentru sanatatea organismului.

Ce anume face ca apa de mare sa fie benefica pentru organism? Compozitia ei chimica complexa... Apa de mare dispune de un continut bogat de saruri marine: magneziu, clorura de sodiu, calciu, sulfat de magneziu, continand in acelasi timp si diverse substante organic. Are efecte antiinflamatorii si ajuta la metabolismul glucidelor, al proteinelor, al lipidelor, al calciului si al fosforului, la tratarea celulitei, a reumatismului sau a tulburarilor circulatorii. De asemenea, tratamentul pe baza de bai de mare este eficace atunci cand vine vorba de tratarea anumitor afectiuni ale pielii. Apa de mare mai contine si:
-bariu
-crom
-iod
-clor
-mangan
-arseniu
-aur, argint, uraniu, radiu- in cantitati mici

In timpul baii in mare, substantele pe care le contine apa influenteaza pozitiv starea de sanatate a organismului, actionand prin terminatiile nervoase de la nivelul pielii. Eficienta bailor de mare este strans legata de temperatura apei, de forta valului marin si de aerul saturat de iod. “Imaginea marii nemarginite si mangaietoarele raze solare linistesc sistemul nervos, sporesc buna dispozitie, in timp ce miscarea apei asigura corpului un minunat masaj. Inotul, cufundarea, jocul cu mingea si alte exercitii fizice in apa antreneaza bine muschiul inimii si plamanii”, remarca Iulia Dribnohod in “1000 de retete ale frumusetii”.

Miscarea mecanica a valurilor marii este echivalenta cu un masaj al pielii si al tesuturilor subcutanate. In plus, baia in mare are rolul de a intari organimsul, potentandu-i totodata capacitatile de aparare. In conditiile in care apa marii are o temperatura de 17 grade Celsius, baia in apa marii se poate face de doua-trei ori pe zi in cazul persoanelor sanatoasa, timpul scufundarii putand fi marit ulterior pana la jumatate de ora. Trebuie sa tineti cont de faptul ca nu este recomandat sa efectuati baie in mare pe stomacul gol sau la un interval de mai putin de o ora de cand ati mancat.

Ca si brizele de seara sau de zi, spuma marii are o o influenta binefacatoare asupra tenului, putand fi considerata un adevarat tonifiant natural, bogat in iod, fosfor sau diverse minerale. Filtrata si sterilizata, apa de mare este utilizata in industria cosmeticelor drept ingredient al produselor cosmetice terapeutice, in creme de tonifiere si de regenerare, in produsele pentru baie. De asemenea, se poate face o cura de apa de mare si pe cale interna, avand o influenta pozitiva asupra astmului bronsic si asupra sistemului cardiovascular. Apa de mare are un rol deosebit in stimularea glandelor endocrine si indeosebi a tiroidei.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri