Sistemul de implanturi contraceptive este reprezentat de 6 capsule moi din cauciuc siliconic.
O metoda de contraceptie cu durata lunga de actiune este reprezentata de implanturile contraceptive. Daca stiti ca nu reusiti sa luati pilulele anticonceptionale conform prospectului, insa doriti sa fiti protejate de sarcina, puteti apela la aceasta metoda de contraceptie.

Ce sunt implanturile contraceptive?

Sistemul de implanturi contraceptive se bazeaza pe progestagen, fiind o metoda de contraceptie cu durata lunga de actiune si reversibila. Metoda s-a dovedit a fi eficineta nu numai ca protectie impotriva unei sarcini nedorite, ci si ca mijloc de tratament in tulburarile menstruale.

Sistemul de implanturi contraceptive este reprezentat de 6 capsule moi din cauciuc siliconic ce au un diamentru de 2,4 mm si lungimea de 34mm, insa care nu se implanteaza simultan. Fiecare capsula contine 36 mg de levonorgestren.

Aceste capsule vor fi inserate subdermic printr-o mica incizie sub anestezie locala, implanturile facandu-se fie in zona superioara a bratului, fie pe partea interna a antebratului. Capsulele se simt la palpare, insa nu sunt observabile la nivelul pielii.

Protectia impotriva unei sarcini se instaleaza rapid, la 24 de ore, si dureaza cinci ani. Dupa intrerupere fertilitatea este reluata de asemenea intr-un timp scurt.

Prezinta implanturile hormonale efecte secundare?

Este evident ca aceste implanturi vor prezenta efecte secundare. Cel mai frecvent apar tulburari ale ciclului menstrual: menstruatie abundenta, mici sangerari intermenstruale sau chiar amenoree (lipsa menstruatiei).

Mai pot sa apara ca efecte adverse: cefalee, nervozitate, greturi, ameteli etc.

Caror femei sunt indicate implanturile contraceptive?

- Femeilor care doresc o contraceptie eficienta si pe durata lunga de timp;
- celor care nu reusesc sa isi administreze zilnic o metoda contraceptiva si care nu vor de asemenea sa poarte contraceptivele;
- femeilor care nu agreeaza prezervativul sau dispozitivele interne de contraceptie;
- celor care nu doresc prea curand o sarcina;
- celor care, desi au copiii doriti, nu indraznesc sa apeleze la metoda chirurgicala de contraceptie care este definitiva;
- celor care nu pot folosi contraceptive ce contin estrogeni.

Addicted Traveler & Storyteller. Wine Adventurer. A descoperit călătoriile încă din copilărie, iar vinul după 30 de ani. Le-a îmbinat pe amandoua și, după o carieră de 14 ani în industria de turism dintre care 7 pe...Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri