Yin-Yang vs acid-alcaline
Multi nutritionisti occidentali cunosc proprietatile acide si alcaline ale alimentelor, dar nu sunt constienti de proprietatile Yin-Yang si de importanta lor. Multe persoane au dezechilibre de Yin-Yang, lucru ce sta la baza multor boli. De exemplu, acesta este un motiv pentru care unele persoane racesc foarte repede. Alimentele pe care le consuma in timpul racelii pot agrava boala sau o pot ameliora. De exmplu, ginseng-ul este considerat in China un supliment foarte bun. Dar unele tipuri de ginseng sunt Yin (depinzand de locul de crestere), in timp ce alte tipuri sunt Yang. Un caz complicat este atunci cand o persoana are prea mult Yin si prea mult Yang in acelasi timp. Asta duce de obicei la blocaje care izoleaza Yin-ul si Yang-ul in corp.
Alimente Yin : lapte, miere, zahar, ulei, sucuri de fructe, condiment, fructe tropicale
Alimente Yang: pasari de curte (pui, rata, curcan, gasca), fructe de mare , oua, carne, sare, peste, branza.
Aceasta este o lista scurta a alimentelor Yin si Yang. Intre ele exista si alimentele neutre, care sunt echilibrate: semintele, nucile, legumele, cerealele, fasolea, merele si perele.
Comunicat de presa xingshenzhuang.ro
Foto: sxc.hu
Singurătatea doare! Tu o poți vindeca! Campanie pentru susținerea nevoilor urgente ale vârstnicilor din România
”Nu mă lăsa să mor” - o poveste de ficțiune despre realitatea dureroasă a singurătății, din 5 decembrie în cinematografe
O joacă a unui tânăr român a dus la reinventarea sistemului de returnare a ambalajelor
McHappy Day 2025®: când faptele bune țin familiile împreună