19 Iunie 2012 publicat în Sanatate 21 share-uri

Mancarea este o sursa majora de energie, este capabila sa echilibreze Yin-ul si Yang-ul, Qi-ul si sangele in corp.

Yin-Yang vs acid-alcaline

Multi nutritionisti occidentali cunosc proprietatile acide si alcaline ale alimentelor, dar nu sunt constienti de proprietatile Yin-Yang si de importanta lor. Multe persoane au dezechilibre de Yin-Yang, lucru ce sta la baza multor boli. De exemplu, acesta este un motiv pentru care unele persoane racesc foarte repede. Alimentele pe care le consuma in timpul racelii pot agrava boala sau o pot ameliora. De exmplu, ginseng-ul este considerat in China un supliment foarte bun. Dar unele tipuri de ginseng sunt Yin (depinzand de locul de crestere), in timp ce alte tipuri sunt Yang. Un caz complicat este atunci cand o persoana are prea mult Yin si prea mult Yang in acelasi timp. Asta duce de obicei la blocaje care izoleaza Yin-ul si Yang-ul in corp.

Alimente Yin : lapte, miere, zahar, ulei, sucuri de fructe, condiment, fructe tropicale

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS! Top 4 probleme de organizare în bucătărie și cum să le rezolvi rapid Caria dentară – ce este și cum se tratează

Alimente Yang: pasari de curte (pui, rata, curcan, gasca), fructe de mare , oua, carne, sare, peste, branza.

Aceasta este o lista scurta a alimentelor Yin si Yang. Intre ele exista si alimentele neutre, care sunt echilibrate: semintele, nucile, legumele, cerealele, fasolea, merele si perele.

Comunicat de presa xingshenzhuang.ro

Foto: sxc.hu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri