9 Septembrie 2011 publicat în Psihologie 653 share-uri

Iata care sunt in viziunea lui William Glasser, fondatorul Teoriei Alegerii, cele 7 obiceiuri mortale pentru o relatie de cuplu sau mariaj:

Obiceiul distructiv 5: AMENINTAREA

Nu putini sunt cei care apeleaza la arme redutabile atunci cand vine vorba de a obtine ceea ce vor de la partener si a-si vedea nevoile indeplinite: amenintarile. Speram ca partenerul va fi atat de intimidat de amenintare incat va raspunde pozitiv cerintei noastre. Iarasi insa: NU putem sa constrangem prin frica o persoana in a ne aproba cererile noastre daca de fapt nu le aproba! Amenintarea, mai mult decat toate celelalte obiceiuri, da gres in relatii. Copiii, divortul, despartirea, infidelitatea, actul sexual pot fi utilizate drept amenintari. Amenintarea, mai mult decat celelalte obiceiuri daunatoare, pune ziduri si distante intre tine si persoana iubita. “Cand, direct sau indirect, ii amenintam pe ceilalti, in loc sa devenim o sursa de iubire si sprijin, devenim o sursa de control si frica.” (vezi blogul lauraschenck.com).

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ai grijă întotdeauna de mâinile care te-au crescut Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

Obiceiul distructiv 6: PEDEPSIREA

Pedeapsa, sub orice forma vine ea, indiferent ca este ridicarea vocii fata de partener ori de cate ori te-a dezamagit sau nu a facut ceva la care te-ai fi asteptat, refuzul de a face sex, tratarea partenerului prin indiferenta si tacere, nu reprezinta lucrul cel mai sanatos intr-o relatie. Poate ca momentan te vei simti razbunata si vei constata regrete din partea partenerului, poate ca momentan actiunea care te deranjeaza sau te raneste va inceta, insa folosirea pedepsei in mod constant in relatia ta o poate conduca catre esec. Pedeapsa este si ea o forma de control a celuilalt si poate aduce o stare de disconfort intr-un cuplu. Uneori da nastere chiar si fricii.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri