Daca le transmitem celorlalti orice expresie faciala, ei ne vor transmite inapoi aceeasi expresie. A fost dovedit stiintific faptul ca o reactie pozitiva fata de o figura zambitoare este inradacinata adanc in creier.

Expresiile faciale

Un zambet spune intotdeauna “Sunt bucuros sa te vad si te accept asa cum esti”. De aceea, tuturor persoanelor le plac oamenii care zambesc tot timpul (un exemplu ar putea fi bebelusii care insenineaza ziua oricarui adult).

Profesorul Ruth Campbell de la University College din Londra a descoperit un “neuron oglinda” localizat in creier ce activeaza partea responsabila de recunoastere a figurilor umane si a expresiilor si care produce aproape instantaneu o reactie de oglinda.

Cu alte cuvinte, fie ca suntem sau nu constienti de acest lucru, noi reproducem automat expresiile pe care le vedem la cei care ne inconjoara intr-un anumit moment sau intr-o anumita situatie.

La oameni, zambetul are aproape aceeasi finalitate ca si la celelalte primate. Acesta ii arata persoanei cu care avem de-a face ca nu reprezentam un pericol si ii cere sa ne accepte asa cum suntem. Iar aceasta reactie este foarte bine fixata in creier.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. RoboWave, robotul educațional construit de echipa Națională de Robotică a României cu sprijinul companiei Wave Studio, a câștigat două campionate internaționale Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat

De aceea, a zambi in mod regulat este probabil cea mai importanta deprindere a noastra care trebuie dezvoltata ca parte a repertoriului limbajului corporal chiar si atunci cand nu suntem in dispozitia necesara de a zambi, pentru ca influenteaza direct atitudinile celorlalti si felul in care reactioneaza fata de persoana noastra.

Incruntarea este o expresie faciala negativa atunci cand interactionam cu celalalt pentru ca interlocutorul poate considera fie ca nu ne este pe plac, fie ca avem o atitudine critica fata de el. Daca sunteti o persoana care are obiceiul de a se incrunta, incercati sa va tineti mana la frunte atunci cand vorbiti pentru a va dezvata de acest obicei distructiv.

In concluzie, cand zambim cuiva, persoana respectiva ne va intoarce zambetul aproape intotdeauna. Aceasta atitudine produce sentimente pozitive in interiorul ambilor interlocutori datorita fenomenului cauza-efect.

Cum vor funcționa grupele de acomodare pentru elevii care nu au fost înscriși în școli din România în ultimii doi ani Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN

Studiile arata ca majoritatea intalnirilor vor decurge mai lin, vor dura mai mult, vor avea rezultate mai bune si ne vor imbunatati spectaculos relatiile cu oamenii din jur, acest lucru insa numai daca ne facem obiceiul de a zambi in mod regulat si de a rade des. Cel mai bine ar fi sa aplicam aceste procedee pana in momentul in care zambetul ne va intra in reflex.

A fost de asemenea dovedit ca zambetul si rasul nu numai ca imbunatatesc relatiile interpersonale cu semenii nostri, dar si intaresc sistemul imunitar, apara de boli si functioneaza ca un medicament pentru organism. Mai mult, zambetele inspira idei, atrag mai multi prieteni si imbogatesc viata.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri