...sau ce este de inteles dintr-un act care nu poate fi inteles

Multi violatori considera gestul lor drept un act de “disciplinare” a femeii sau de “pedepsire” a acestora, un act pe care l-au meritat din cauza comportamentului inadecvat. Un act pe care l-au merit pentru ca au refuzat sa le recunoasca puterea, au refuzat supunerea….

Pe de alta parte, perspectiva sociologilor este diferita de cea a psihologilor. Teoria acestora se numeste teoria dominantei. Sociologii percep violul drept o urmare a inegalitatii dintre sexe, legandu-l de gradul de permisivitate si de non-permisivitate sexuala existenta intr-o societate.

Intr-o societate toleranta din punct de vedere sexual, o femeie este libera sa refuze sexual un barbat daca nu il doreste. Respingerea sexuala conduce la acumularea frustrarilor. Cand acestea ating gradul maxim de intensificare, are loc violul. Violenta actului in sine elibereaza de frustrari. Anumite teorii sociologice de natura mai feminista au in vedere si raportul de putere intre genuri, lipsa de egalitate sexuala dintre barbati si femei.

Dominanta barbatului asupra femeii a fost dintotdeauna o constanta a societatii (inca este in societatile patriarhale), iar violul este un rezultat al acestei inegalitati sexuale existente in societate.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. De ce jantele sunt la fel de importante ca și anvelopele: 3 motive De ce e bine să îmbraci haine noi de Paște. Mulți credincioși nu știu adevăratul motiv al acestei tradiții 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

Barbatul a fost si este perceput drept sexul puternic, dominant, cu drepturile cele mai multe. Chiar si in societatea moderna de astazi, barbatii detin in general puterea in viata economica si politica si din punct de vedere fizic sunt mai puternici decat femeile.

Femeia, a fost si este inca perceputa drept sexul slab, cel care se lasa dominant, cu drepturi care se ierarhizeaza sub drepturile barbatului. Prin viol, barbatul incearca sa domine femeia, sa o intimideze, sa o invete lectia puterii, sa o supuna, sa o invete sa-si cunoasca “locul”.

Violatorii patologici au intr-adevar tulburari psihice, iar violul poate fi o consecinta a maniei extreme, un rezultat al acutizarii sentimentului de singuratare, o incercare de eliberare a depresie, dar si un act comis din disperare, sadism sau sub imboldul depresiei. Violatorii patologici sunt incapabili sa empatizeze cu victima si sa se puna in situatia acesteia. Nu simt mila, nu simt compasiune, nu simt decat mania care trebuie eliberata. Uneori, violatorii patologici au in minte si gandul sinuciderii sau al omuciderii. Violatorul patologic este intr-adevar un criminal. Este un criminal sexual, un criminal care poate ucide psihic si sexual.

Cum să obții mai multă strălucire pentru părul tău în 8 pași? Cele mai scumpe ouă de Paște. În ferme se vând cu 65 de bani bucata, în magazine și piețe cu 55% mai mult Incredibila Eclipsă Solară HIBRIDĂ și prima din 2023 (19-20 Aprilie în Berbec): învingem KARMA și plantăm sămânța speranței în sufletul nostru, din care ar putea crește ceva fabulos

Dana N.

Foto fr si main: thelefthandman


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri