Cuvintele distrug. Cuvintele dor. Cuvintele ucid psihic. Mai ales cand vin de la barbatul pe care il iubesti, barbatul care nu te iubeste in mod corect...

Atunci cand vin din partea oamenilor pe care ii iubesti, dar nu numai, cuvintele au un rol magic. Intr-o zi in care ti se inchid toate usile in nas, un “te iubesc” rostit sincer are rolul de-a ti le deschide la loc pe toate. Un compliment precum “esti frumoasa, iubita” rostit firesc, cu convingerea celui indragostit de femeia vietii lui, te face sa te simti cea mai frumoasa femeie de pe fata pamantului. Daca aveai unele ezitari si usoare urme de indoieli, un “am incredere in tine” venit din partea partenerului iti intareste increderea in tine. Daca ai gresit, un “nu-i nimic, se mai intampla” te ajuta sa te eliberezi de orice sentiment de vina si sa actionezi concret in sensul rascumpararii greselii.

Ce se intampla insa atunci cand barbatul care ti-a declarat iubirea neconditionata iti declara iubirea doar conditionat, cand spre exemplu ii prepari felul de mancare preferata sau iti faci timp pentru o “vizita la mama”? Ce se intampla cand auzi in mod frecvent “Te iubesc DACA DA…, Te iubesc DACA NU… “Ce se intampla atunci cand barbatul care iti spunea ca iubeste fiecare particica din tine nici nu clipeste cand te face “grasa”, “proasta” sau “inadaptata” in fata cunoscutilor? Ce se intampla cand in intimitate barbatul care visa noptile la pielea si atingerea ta sa-ti spuna ca nu te mai poate atinge din cauza sunculitelor care ti-au ramas dupa nastere? Ce se intampla atunci cand barbatul pe care il iubesti si cu care iti impartasesti existenta iti arunca in fata numai reprosuri, acuzandu-te in mod frecvent de toate problemele existente in relatiea voastra? Oare nu ajungi sa crezi ca esti tot ceea ce spune despre tine? Oare daca tocmai persoana iubita ne calca in picioare sentimentele si ne minimalizeaza importanta, nu ajungem sa ne inabusim la randul nostru sentimentele si sa ne simtim inutile, insignifiante?

Abuzul verbal nu pare atat de grav precum cel emotional sau fizic pentru ca modalitatea aleasa este mult mai subtila, iar manifestarile de violenta nu sunt neaparat prezente. Insa dupa perioade intregi in care abuzurile verbale au loc in mod repetat, psihicul si identitatea persoanei pot fi zdravan zguduite, iar simtul realitatii poate fi perturbat in mod decisiv.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri