Stilul sexual complementar, stilul sexual traditional, stilul sexual emotional -expresiv, stilul sufletelor pereche - afla si tu care este tipologia emotional-sexuala a cuplului tau, asa cum apare in viziunea psihologului si sexologului Barry McCarthy.

McCarthy ne va raspunde in cartea sa, rezultatul a trei ani de cercetare. In acest timp, psihologul a studiat si tratat problemele de natura emotionala a peste 4000 de indivizi si cupluri. Imaginea reala a cuplurilor dintr-un punct de vedere emotional si sexual este total diferita de imaginea promovata in cultura populara in care pasiunea se mentine nestirbita pana la adanci batraneti, este de parere Barry McCarthy. Pentru a avea o relatie frumoasa si implinita din punct de vedere sexual, partenerii unui cuplu trebuie sa se raporteze la asteptari realiste si pozitive, sa-si exploreze reciproc optiunile sexuale si nu in ultimul rand sa impartaseasca partenerului dorintele si asteptarile sexuale.

Trebuie totodata sa ai in vedere faptul ca nu exista cuplu perfect si niciun stil sexual perfect in cuplu. Fiecare cuplu va veni cu minusuri sau cu plusuri. Fiecare partener va avea propriile sentimente, preferinte, o anumita perceptie a intimitatii sexuale. Fiecare partener va gasi modalitatea proprie de a mentine balanta intre erotismul in doi si individualitatea sa sexuala. Prin natura sa, sexul in sine este o experienta intre persoane. Stilul unic si personal al cuplului se va construi in doi. Revenind insa la ceea ce spuneam mai sus... Pornind de la premise precum afectiunea, erotismul si legaturile emotionale, McCarthy sustine existenta a patru tipologii de stiluri sexuale specifice cuplurilor. Iata care sunt cele patru tipologii sexual-emotionale ale cuplurilor in opinia lui McCarthy:

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Vârsta de pensionare la români crește! Ce anunț a făcut şeful Casei de Pensii Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri