Povesti despre barbatul posedat de gelozie, barbatul care te vrea cu disperare, dar nu intelege ca iubirea lui este destructiva. Si pentru tine si pentru el. Si pentru voi.

“Deodata a inceput sa fie gelos, posesiv, cu incercari repetate de a ma indeparta de tot ce insemna prieteni sau iesiri "in afara caminului" fara el, ajungand pana la a-mi interzice sa-mi aduc prietenele acasa in absenta lui (nu ca ar agrea asta in prezenta lui).”

“Descopar cu stupoare in el o fire duala/un om cu doua fete : un demon care jigneste, improsca cu reprosuri, acuze, restrictii samd si un om care ma iubeste cu toata fiinta, care-mi declara ca viata lui fara mine nu are niciun sens, ca sunt totul pentru el si ca nu poate trai fara mine. De precizat ca in momentele sale bune este o persoana careia nu ai ce sa-i reprosezi ca "barbat de casa"... mai rar se vede asa ceva, este de o harnicie de nedescris si nu se da inapoi de la nicio atributie casnica”, spune dollisima.

Dollisima a descoperit in barbatul de langa ea, un altul, transformat, desfigurat de boala geloziei. Transfomarea a inceput in momentul in care au decis sa duca relatia la un alt nivel, alegand sa se mute impreuna. In momentul acela, ea a devenit un bun pentru el, un bun care ii apartine si pe care nu doreste sa il imparta cu nimeni.

Persoanele suferinde de gelozie considera ca obiectul iubirii lor nu are dreptul de a imparti afectiune in jur, ca resursele iubirii sunt limitate si odata ce altii se bucura de compania partenerei/ partenerului iubirea isi pierde din intensitate.

In situatii normale, de calm, barbatul gelos de langa tine isi poate cere iertare in genunchi pentru cuvintele grele aruncate in clipe de ratacire. Si atunci il recunosti pe barbatul de care te-ai indragostit: barbatul tandru, rabdator care te iubeste si nu contenteste sa ti-o arate. La inceput incerci sa ii respecti “principiile sanatoase de buna convietuire”, evitand o intalnire cu o prietena flusturalnica, fugind de orele peste program, alegand variante cosmetizate ale adevarului pentru a nu “crea discutii”. Ajungi sa spui minciuni nevinovate doar pentru ca s-ar putea sa interpreteze gresit si sa izbucneasca daca i-ai spune adevarul gol golut. O cititoare Garbo povestea un incident aparent nevinovat: i-a imprumutat unei prietene o pereche de cizme. Intrucat nu isi anuntase dinainte prietenul ca avea de gand se se vada cu acea prietena, in momentul in care a fost intrebata despre vizita prietenei a mintit: “De frica sa nu ma cert cu el i-am spus ca are si ea la fel si ca ale mele sunt in casa, si a spus sa i le arat si nu am avut cum...si m-a prins cu minciuna...” A mintit pentru ca a uitat ca un gelos preia controlul si asupra agendei tale. In cel mai bun caz, vrea doar sa stie tot ce faci. In cel mai rau caz, vrea sa isi dea ok-ul pe tot ce faci.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri