Motto-ul este: “În sfârșit am mai mult timp. Ce fac cu el?”

5. Treburile casei.

 - bucătăria poate fi un teren ce merită explorat. Puteți pregăti o masă minunată pe care să o savurați împreună cu familia, puteți pregăti părinților o rețetă de care au uitat și să le trimiteți apoi bucatele prin curier. Sau pur și simplu puteți pregăti o cafea înainte ca partenera să se trezească. Și un pahar de lapte cu cacao sau cereale pentru copil. O zi bună se cunoaște de dimineață.

 - curățenia sau reamenajerea casei. Soția se va bucura cu siguranță dacă o veți ajuta la curățenie. Sau dacă, în sfârșit, mutați șifonierul în poziția pe care și-o dorea. De asemenea, puteți comanda online o piesă importantă pentru dormitor sau o ustensilă care să îi ușureze munca soției. Nu uitați de sculele pe care vi le doreați. Sau vă puteți ajuta copilul să învețe să dea o gaură ori să umble cu fierăstrăul.

 6. Internetul.

Poate fi poarta spre o lume infinită. Vă poate ajuta să purtați o discuție cu un prieten din copilărie, să învățați un truc magic pentru copil, să învățați o mișcare nouă pentru mușchii spatelui sau o rețetă de paște. De asemenea, vă poate aduce la ușă orice vă doriți: mâncare, mobilă, jucării, scule.

Această perioadă poate reprezenta o rearanjare a vieții, redescoperind care sunt cu adevărat lucrurile care au importanță. Trebuie doar să vă învățați să vă jucați un pic cu propriul creier. Nu doare…       

* Un articol de Constantin Cornea, psihoterapeut la Clinica Psievolution

Mai multe articole de acelasi autor: psihologconstantincornea.ro

Foto fr si main: By Stock-Asso /Shutterstock


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Cum să facem față izolării la domiciliu.