Conflictul de valori interior - cum sa il gestionam

12:09, 11 Septembrie 2019 publicat în Psihologie19 share-uri

Cu cât suntem mai dispuși să ne încălcam o valoare în favoarea alteia și nu rezolvăm conflictul interior, cu atât respectul de sine scade, apoi scade încrederea, apoi scad energia și motivația.

Cum pot gândi diferit pentru ca ambele beneficii ce decurg din cele 2 valori să fie prezente în viața mea?

“Fericirea celor dragi mie este bine să includă și o concepție sănătoasă și echilibrată despre viață, lucru ce include și aspecte ce țin de aplicarea corectitudinii”, spune specialistul.

Ce pot face diferit pentru ca ambele beneficii ce decurg din cele 2 valori să fie prezente în viața mea?

„Pot să contribui în continuare la fericirea celor dragi, explicându-le în prealabil, în momente de liniște și bună comunicare, cât de importantă este pentru mine păstrarea corectitudinii și cum înțeleg eu aplicarea ei, chiar dacă este vorba despre ei. Mai mult, exersarea corectitudinii chiar și pe ei, îi va putea antrena pentru viață în a fi corecți și în a-și cere la rândul lor dreptul la corectitudine”, conchide psihologul.

Citeste si:
Horoscopul lunii MARTIE 2021: Previziuni astrale importante pentru...
Horoscopul lunii MARTIE 2021:...

* Laura-Maria Cojocaru, președinte și fondator al Institutului de Neuro-Programare Lingvistică Somato-Integrativă (INLPSI) și președinte și fondator al Asociației ”Generația Iubire” este Psihoterapeut şi Trainer în Programare Neuro-Lingvistică. A studiat natura minţii umane, urmând 9 formări profesionale cu abordări diferite.

Foto fr si main: By Lia Koltyrina /Shutterstock

Citeste si:
Șase pași către dieta unui adult sănătos
Șase pași către dieta unui...


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri