23 Aprilie 2019 publicat în Psihologie 1 share-uri

Ego-ul este doar o falsă imagine despre noi, creată de societate ca un instrument de exploatare, alcătuit din ambiţii şi condiţionări.

Renunțarea la nevoia de a avea dreptate.

Această atitudine este sursa multor conflicte atât interioare, cât și exterioare și determină tendința de a deveni critici atât cu noi, cât și cu cei din jur. Când trăim în ostilitate, ratăm spiritul nostru creativ și capacitatea de a utiliza resursele interioare către găsirea de soluții.

Renunțarea la nevoia de a avea mai mult și practicarea stării de recunoștință.

Cu cât suntem mai mult timp recunoscători pentru ce avem, cu atât ne păstrăm starea de bine, încrederea în noi și în viață, energia și motivația de a merge înainte și, paradoxal, abia atunci suntem pregătiți să primim mult mai mult decât avem deja.

Renunțarea la menținerea minții în trecut sau în viitor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea Sute de români au cumpărat vechime la pensie în rate. Cât este valoarea pe o lună și cine poate achita retroactiv Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară

Starea de bine se menține directionând atenția pe “aici și acum” și ne dăm voie astfel să ne trăim în mod real viața prezentă.

Renunțarea la a face mai multe lucruri deodată, chiar dacă doar ne gândim la ele (multitasking), deoarece reducem atât eficiența acțiunii în sine, cât și energia organismului. Indicat este să exersăm prioritizarea activităților și, apoi, să le rezolvăm pe rând fără să-i permitem minții să alerge la altceva până nu terminăm ce am început.

* Laura-Maria Cojocaru, președinte și fondator al Institutului de Neuro-Programare Lingvistică Somato-Integrativă (INLPSI) și președinte și fondator al Asociației ”Generația Iubire”, este Psihoterapeut şi Trainer în Programare Neuro-Lingvistică. A studiat natura minţii umane, urmând 8 formări profesionale cu abordări diferite - psihoterapie integrativă, hipnoză clinică, relaxare și psihoterapie ericksoniană, psihoterapie de cuplu și familie, psihologie clinică, neuro-programare lingvistică, terapii florale Bach, consultant Panorama Socială.

Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Caria dentară – ce este și cum se tratează Ghid pentru alegerea mobilierului interior

Foto homepage: Banana Oil /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri