24 Septembrie 2018 publicat în Psihologie 12 share-uri

Relațiile care țin cel mai mult în timp, în care cei doi trăiesc cele mai frumoase clipe, au la bază câteva ingredient absolut necesare, fără de care, apar certuri mari, divorț sau dorința de a înșela.

Care sunt ingredientele extrem de importante de care trebuie să țină seama un cuplu?

1. Comunicarea eficientă: tonul, cuvintele folosite, momentul și locul ales pentru discuție să fie cât mai aproape de așteptările corecte ale voastre și ale partenerului. Nu discutați când sunteți obosiți, surmenați, când ați aflat o veste rea, când nu vă simțiți bine.

2. Viața sexuală: încercați să găsiți prin comunicare, o formulă cât mai aproape de așteptările amâmdurora. Numărul de acte sexuale, fanteziile, fantasmele, momentele de romantism, pot fi gândite ca niște scenarii de viață. Apoi veți avea nevoie doar de puțin exercițiu pentru a deveni cea mai bună variantă a voastră.

3. Bugetul familiei este bine să fie la comun, cheltuielile se se stabilească împreună în funcție de importanță, valoare, sau orice model doriți voi.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

4. Cariera și familia trebuiesc împletite perfect, pentru a nu avea nimeni de suferit și pentru a vă bucura de viață

5. Certurile. Chiar dacă se mai întâmplă să vă certați, totuși, uneori, cearta este ceva normal. Din perspectivă psihologică, orice ceartă trebuie să nască o soluție. De exemplu dacă vă certați pentru că nu sunteți mulțumiți de timpul petrecut împreună, stabiliți și contabilizați (cel puțin în prima perioadă) o formulă rezonabilă de petrecut timpul împreună.

Foto: Pexels/ Rose Dudley

Concluzie importantă

Nu uitați faptul că orice cuplu are propria alchimie ce nu trebuie confundată cu dragostea de la început, ce ne face să credem că suntem extreme de potriviți și că așa vom simți toată viața. După ce mai trece dragoste și dorința sexuală, apar neînțelegerile.

Acestea trebuiesc tratate cu tact, răbdare, ascultând și punctual de vedere al celuilalt. Comunicați-vă așteptațile și fiți pregătiți să descoperiți câte dintre acestea sunt utopice sau nerealiste. Recalibrați-vă împreună așteptările având la bază respectul reciproc, și dorința de a vă bucura de viață. Apoi evaluate factorii toxici și încercați să scăpați de ei, până nu va intoxica cuplul. Dacă nu reușiți singuri, nu ezitați să apelați la un specialist.

Deasemenea nu vorbiți cu familia de origine despre ce și cum va face rău partenerul pentru că nu îl vor mai suporta poate niciodată, independent de faptul că voi v-ați împăcat și vă simțiți bine. Nu vă sfătuiți cu prietenii, pentru că experiențele lor, nu sunt universal valabile, ba din contră, uneori, din egoism, răutate sau invidie, vă pot sfătui tocmai pentru a nu va fi bine, pentru că nici lor nu le este bine…  

Un articol oferit de Constantin Cornea, psihoterapeut la Clinica Psievolution

Foto homepage: Pexels/ Min An


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri