12:11, 21 Noiembrie 2017 publicat în Psihologie

Deseori, dupa nasterea unui copil, cuplurile intampina probleme in restabilirea intimitatii si a vietii sexuale normale, in perioada post-natala aparand numerosi factori care afecteaza viata sexuala a cuplului,

4. Durerile remanente.

“Femeile pot, de asemenea, avea ezitari in reluarea vietii sexuale din cauza durerilor remanente, legate de epizotomie sau de operatia cezariana. Chiar si dupa ce acestea trec, apar dificultati in legatura cu excitarea sau teama de durere”, explica sexologul.

5. Lubrifierea genitala.

“Actul sexual poate fi neplacut si din cauza lipsei sau scaderii lubrifierii vaginale, provocate de alaptare. Folosirea unui lubrifiant pe baza de apa poate elimina acest disconfort. Daca teama de durere persista, este recomandat sa se utilizeze o pozitie sexuala confortabila pentru femeie. Pozitia sexuala in care femeia este deasupra ii confera mai mult control asupra penetrarii, ea putand sa continue actul sexual cat doreste sau poate sa se opreasca daca disconfortul devine prea mare”, declara Gabriela Marin.

Citeste si:
Gemeni – primele saptamani cu copiii acasa
Gemeni – primele saptamani cu...

Sfaturile sexologului pentru viata sexuala a tinerilor parinti

1. Luati-o incet!

“Este recomandat preludiul, in locul actului sexual cu penetrare rapida, cuplul sa inceapa cu gesturi intime, precum saruturile si imbratisarile. Acest lucru va facilita tranzitia catre sex si nu va fi intimidant pentru femeie. Intimitatea fizica este foarte importanta in viata cuplului, ajutand trecerea catre o viata sexuala normala”, explica sexologul.

Citeste si:
Metode contraceptive – ghid complet contraceptie
Metode contraceptive – ghid...

2. Folositi metode contraceptive!

“Un lucru important de retinut este ca femeia care alapteaza sau careia ciclul menstrual nu i-a revenit la normal, poate totusi sa ramana insarcinata, pentru ca ovulatia a revenit la normal. Este recomandat deci, sa fie folosite metode contraceptive. Pilulele contraceptive pot fi administrate dupa sfatul medicului, precum si combinatiile de estrogen cu progesteron. Trebuie evitata folosirea steriletului vaginal, deoarece poate cauza formarea cheagurilor de sange”, declara sexologul Gabriela Marin.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri