23 Octombrie 2017 publicat în Psihologie 77 share-uri

Au devenit oare mesajele scrise (chatul) un instrument de a insela si au potentialul de a distruge relatii?

Care sunt indiciile ca flirtul a depasit limita unei discutii inocente si pune in pericol relatia ta?

1. Pastrarea de secrete.

“Primul semn este, desigur, secretomania. Daca o persoana simte nevoia sa ascunda conversatiile in fata partenerului, este un semn clar ca face ceva ce stie ca nu i-ar fi permis de catre acesta. Daca aceasta persoana era una foarte deschisa spre a impartasi orice cu partenerul, dar deodata are nevoie de intimitate, ar putea fi din cauza ca are un secret de pastrat, unul care implica un amantlac. Alte comportamente care indica secretomania ar fi folosirea de parole pentru a bloca accesul la activitatea online personala sau ascunderea telefonului mobil si a extraselor de cont bancare”.

2. Timpul indelungat petrecut pe chat.

“De asemenea, orele in sir petrecute pe telefon indica faptul ca partenerul permite ca legatura online sa acapareze relatia primara - premisa clasica pentru o aventura amoroasa. Mai putina implicare emotionala si scaderea intimitatilor fizice sunt semne ca flirtul a depasit limitele unei discutii inocente, chiar daca nu contine inca o latura fizica”, afirma sexologul Gabriela Marin.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Semnificația viselor: Ce înseamnă când visezi pe cineva care a murit? Este semn bun sau rău? Dicționar de vise: Ce înseamnă când visezi șobolani? Când vei învăța lecțiile din trecut, vei cunoaște cea mai frumoasă și puternică poveste de iubire

3. Replicile cu conotatii sexuale.

“Un alt semn ca flirtul online a devenit periculos pentru relatie este faptul ca persoana de langa dumneavoastra isi alimenteaza fanteziile sexuale din aceste discutii pe chat. Cand conversatiile constau in subtile sugestii de natura sexuala, schimb de fotografii de acest fel, sexting, sau pur si simplu se aseamana cu un preludiu, este clar ca activitatea online a partenerului a luat deja forma unei aventuri amoroase”, afirma sexologul.

4. Negarea partenerului.

“impartasirea pe chat a detaliilor privind relatia sau privind sotul/sotia, in special intr-o maniera lipsita de respect, indica faptul ca acel flirt nu mai este inofensiv, ci se indreapta spre infidelitate. in acelasi timp, cel care inseala poate simti nevoia de a oferi argumente de tipul „este doar un prieten/o prietena”, pe care nu le-ar invoca daca discutia ar fi cu adevarat inofensiva. Aceasta atitudine, impreuna cu sentimentul de vinovatie, pot indrepta respectiva persoana catre relatia extraconjugala intr-un timp foarte scurt”.

Când ai uitat să mai crezi în miracole, Universul îți oferă cele mai frumoase surprize! Când îți este dor de cineva, pune mâna în dreptul inimii – în sufletul tău dragostea pentru acea persoană este nesfârșită Când nu mai știi în ce direcție să mergi, urmează-ți întotdeauna inima!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri