Banii aduc Fericirea atunci cand...

12:05, 11 Mai 2017 publicat în Psihologie34 share-uri

Materialismul si Spiritualitatea pot coabita intr-o lume construita in jurul banilor, dar pentru ca aceasta relatie sa existe pe termen lung trebuie sa gasim o directie comuna de utilizare.

3. Banii aduc Fericirea doar la cei care stiu ce vor face cu ei.

“Starile necontrolate si capriciile noastre ne fac sa cheltuim bani pe lucruri care isi pierd valoarea dupa un timp scurt. Daca stim ce vom face clar cu banii, munca noastra incepe sa prinda un sens mai puternic. De exemplu, familia e bine, eu la fel, banii ii cheltuim pe ce ne place si vrem, dar daca la cineva din familie apare vreun cost de spitalizare si e nevoie de bani, efortul depus pentru munca va creste considerabil. Cei mai multi oameni care inteleg fluxul banilor, se comporta ca si cum nu ar avea. Nu pentru faptul ca sunt zgarciti, ci pentru ca inteleg ca fara un scop mai mare decat cel personal, nu pot castiga mai mult”, declara specialistul Alexandru Plesea.

Citeste si:
Cum să folosiți un fier de călcat vertical
Cum să folosiți un fier de...

4. Sintagma “Banii nu aduc Fericirea” este pentru cei care inteleg gresit Fericirea.

“Fericirea nu este o stare dependenta de factorii exteriori, ea este o vointa pe care o generam din interior. Fericirea este puterea de a oferi mai mult decat ai primit. Continuitatea acestui proces este mediul in care Fericirea poate fi mentinuta. Orice alta forma de Fericire este identificata cu egoul si nu este decat confort, placere, dorinta, capriciu, moft sau interes. Fericirea devine atitutinea care este cautata tot mai mult in mediile societatii actuale. Angajatorii cauta angajati fericiti, iubitul cauta o iubita fericita si invers, colaboratorii, la fel, vanzatorii de servicii/produse, la fel. Aceste asteptari nu duc la nimic bun, e nevoie de efort pentru fericirea celor din jur. Tot ce avem de facut este sa deschidem ochii si sa facem lucruri mai multe pentru ceilalti, astfel implinirea noastra interioara, cat si castigurile, vor creste”, conchide psihologul.

Citeste si:
Reinterpretarea iubirii cu Calvin Klein
Reinterpretarea iubirii cu...

* Alexandru Plesea, cunoscut opiniei publice drept Antrenorul Mintii, este psihoterapeut si hipnoterapeut si trainer in programare neuro-lingvistica. A studiat natura mintii umane in trei sisteme educationale diferite – Statele Unite ale Americii, Marea Britanie si Romania si de peste 10 ani organizeaza cursuri si traininguri in Romania, cu scopul de a-i face pe oameni sa afle ce posibilitati au cand isi folosesc resursele intelectuale si sa arate abilitatile pe care mintea noastra inca le are latente.

Foto homepage: Myvisuals /Shutterstock


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri